12 Ağustos 2018 Pazar

Bipolar Bozukluk Neden Olur?


Kişilerde özellikle bipolar bozukluk yaşama riski bulunmaktadır. 

Yaşanabilecek bu durumun nedeni henüz açıklamaktadır. Hastalığın ortaya çıkmasına neden olan pek çok farklı etken bulunmaktadır. 

Özellikle yaşanabilecek olan durum karşısında oluşabilecek riskler nedeniyle gerçekleştirilecek olan kontroller ile kişideki durumun belirlenmesi sağlanabilir.

Ortaya çıkacak olan bipolar bozukluk neden olur? Kişilerin karşılaşacağı durumlara göre yapılacak olan kontrollerin ardından belirlenebilir.


Bipolar Bozukluk Neden Olur?

Bipolar Bozukluk


1   Kalıtsal Sebepler

Özellikle genetik nedenler bipolar bozukluk yaşanmasına neden olabilecek sebepler arasında yer alsa da hastalık kalıtsal değildir. Hastalığın nedeni yalnızca tek bir gen değildir.

2     Nöratransmitter değişiklikler veya sinir hücresi değişiklikleri

Beyin içerisinde özellikle sinir hücreleri arasındaki bilgi alışverişinin sağlanabilmesi için nöratransmitter iletişimi sağlamakta olan maddelerdir.

3     Stres ve özel problemler

Stres kişilerde ortaya çıkabilecek çoğu hastalığın sebepleri arasında yer almaktadır. Yoğun olarak yaşanacak olan stres aynı zamanda bipolar bozukluk rahatsızlığı üzerinde de etkili olmaktadır. 

Kişilerde stresin nedenleri değişkenlik gösterebilir. Kırılganlık ve stres birleşmesi durumunda özellikle hastalığın tetiklenmesine neden olabilir. 

Uykusuzluk veya alkol kullanımı gibi durumlarda özellikle şifresine birleşmesi durumunda kişide rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olabilir.

4     Dispozisyon veya biyolojik yaralanmalar

Kişilerin özellikle ruhsal açıdan bozukluk yaşaması onun farklı dispozisyonu ya da yatkınlığı bulunmaktadır. Herkeste bulunan bu yakınlık çeşitli şekillerde artabilir. 

Bu nedenle artması durumunda özellikle hastalığın oluşmasına neden olabileceğinden dikkatli olunması gerekir.




0 comments:

Yorum Gönder

Bipolar Bozukluk Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Bipolar Bozukluk Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Bipolar Bozukluk Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Bipolar Bozukluk Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Bipolar Bozukluk Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.