10 Ağustos 2018 Cuma

Buzdolabı Isınması Neden Olur?



Genel olarak buzdolabında görülen ısınma durumu problem olarak adlandırılmamaktadır. 

Buzdolabı çalışma yapısı nedeniyle ısınabilmektedir.

Peki, buzdolabı ısınması neden olur?

Buzdolabında görülen ısınma sorunları genel olarak üst ve alt kapak arasında kalan bölgede ortaya çıkmaktadır. Bu alanlarda bakır gaz boruları yer almaktadır. 

Gaz boruları içerisinde soğutucu gazlar dolaşmaktadır. Bu gazlar, makinenin içini soğuturken dışarıya ısı olarak çıkmaktadır. Sıcaklık sayesinde kapı contalarının uzun süre yıpranmaması sağlanmaktadır. Contalar kapının daha sıkı bir şekilde kapanabilmesini sağlamaktadır. 


 Buzdolabı Isınması Neden Olur?

Buzdolabı


Bu işlem sayesinde dolabın içerisinde bulunan soğukluk dışarı çıkmamakta ve enerji sarfiyatı düşmektedir. Isınmış olan bir buzdolabının içerisinin soğutulması, elektrik sarfiyatını yükseltmektedir.

Buzdolabı Isınması Nasıl Önlenir?

Buzdolabı cihazları üzerinde ortaya çıkabilecek aşırı ısınma, buzdolabının içerisinde yer alan termostatın bozulmasından kaynaklanabilmektedir. Eğer buzdolabı içerisinde termostat bozulmuş durumda bulunuyorsa makine hiç durmadan aralıksız çalışmamaktadır. 

Bu sorun buzdolabında aşırı ısınmaya neden olacaktır. Bu tür konularda durumun farkına vardığınız zaman hemen dolabın fişini çekerek servise haber vermeniz gerekmektedir. Bu konu hakkında uzmanlardan destek almanız gerekmektedir.

Genel olarak buzdolabı ısınma probleminin yaz aylarında daha fazla görebilirsiniz. Fakat bu durum gerçek değildir. Buzdolabının ısınması sıradan bir olaydır. 

Buzdolabı ısınmasını değil, ısınmamasının bir problem olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Buzdolabı cihazları üzerinde bu tür bir durumla karşılaştığınız zaman hemen servise haber vermeniz gerekmektedir.


0 comments:

Yorum Gönder

Buzdolabı Isınması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Buzdolabı Isınması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Buzdolabı Isınması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Buzdolabı Isınması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Buzdolabı Isınması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.