10 Ağustos 2018 Cuma

Dişte Tartar Neden Olur?


İnsanların diş sağlığını etkileyen tartar, aslında bir diş taşıdır. Diş taşları dişin yüzeyinde sert bir katman oluşturur. Bu oluşan katman ise tartar olarak adlandırılır. 

Tartar sorunu hemen tedavi edilmesi gereken bir diş rahatsızlığıdır. Aksi takdirde dişleri kaybetmeye bile neden olabilir.

Tartar oluşumu hızlı bir şekilde yayılır. Dişleri yapışkan bir hale getirerek büyümeye başlar. Ayrıca tartarın bu büyümesi zaman içerisinde diş çürüklerine neden olur. 

Dişteki çürüme dışında da diş eti rahatsızlıkları ile de karşı karşıya kalırsınız.

Dişte Tartar Neden Olur?

Diş Sağlığı


Tartar Oluşumunun Nedenleri?

Tartar oluşumunun en önemli nedeni diş ve ağız sağlığına yeteri özeni göstermemektir. Özellikle de her gün fırçalanmayan dişlerde tatar oluşumu yaygın bir şekilde gözlemlenir. 

Diş ipi kullanmak sağlıklı bir ağız ve dişe sahip olmak için önemlidir. Ancak her gün diş ipi kullanmamak da tartar oluşumunu ortaya çıkarır.

Tartar Oluşumu Önleme Yolları!

Diş doktoruma başvurarak tartar oluşumunu önlemek olanaklıdır. Diş doktorları 6 ayda bir insanların diş taşlarını temizletmelerini önerir. 

Etkili yöntemler kullanılarak tatar oluşumu önleme konusunda gerekli adımlar atılır. Ayrıca düzenli kontroller yapılsa da siz de bir takım önlemler almalısınız. 

Özellikle de günde iki defa dişleri fırçalamak tartar oluşumunu önleme noktasında size büyük yardım sunar. Bunun dışında her gün diş ipi kullanmaya da özen göstererek diş taşı oluşumunu önleyebilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder

Dişte Tartar Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Dişte Tartar Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Dişte Tartar Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Dişte Tartar Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Dişte Tartar Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.