13 Ağustos 2018 Pazartesi

Geceleri Altına Kaçırma Neden Olur?


Genel olarak ergenlik dönemine kadar olan çocuklar arasında sıkça görülen geceleri altına kaçırma bir hastalık sonucu oluşabileceği gibi hastalıkların da habercisi olabilmektedir.

Halk arasında geceleri çocukları altına kaçırması veya çocukların altını ıslatması olarak da bilinen enürezis hastalığı gece ya da gündüz istemsiz olarak idrarın tutulamaması ve elbiselerin ve yatağın ıslatılması olarak tanımlanmaktadır.  

Enüresiz Hastalığı Nedir ve Neden Olur?

5 yaşından büyük çocukların en az haftada birkaç kez geceleri idrarını tutamayarak altlarını ıslatmaları ya da gündüzleri idrarlarını tutamamaları, sürekli sıkışmaları ve damlatma gibi durumların da yaşanması ve bu sürecin en az 3 hafta gibi bir süre devam etmesi durumu enüresiz olarak adlandırılmaktadır. 

Bu durum çocukların günlük hayatlarını etkileyebileceği gibi aynı zamanda psikolojik etkileri de olacaktır. Uzmanlar bu hastalığın nedeninin genel olarak psikolojik olduğunu söylese de hastalığın detaylı olarak incelenmesi gerektiğini de belirtiyorlar. 

Psikolojik olmasının yanı sıra genetik sebepler, mesane ile ilgili sorunlar, uykunun düzenli ve doğru olmaması, merkezi sinir sisteminde yaşanan sorunlar, hormonlar nedenler gibi diğer nedenler de bu hastalığın oluşmasının sebepleri olabilir.

Geceleri Altına Kaçırma Neden Olur?

Çocuklarda Gece Altına Kaçırma Neden Olur?


Tedavisi Nasıl Yapılır?

Genel olarak tedavi uygulanmadan 3 hafta içerisinde kendiliğinden geçebilen bu hastalığın uzun sürmesi durumunda hastaneye başvurarak tedavisinin mutlaka yaptırılması gerekmektedir. 

Gece altına kaçırmanın tedavisi için çocuklara gerekli eğitimlerin ve destekleyici tedavi yöntemlerinin verilmesi gerekmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Geceleri Altına Kaçırma Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Geceleri Altına Kaçırma Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Geceleri Altına Kaçırma Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Geceleri Altına Kaçırma Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Geceleri Altına Kaçırma Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.