7 Ağustos 2018 Salı

Güneş Enerjisinin Damlaması Neden Olur?


Güneş enerjisi farklı nedenlerle damlayabilir. Sorunun çözümü için kaynaklarını iyi bilmek gerekmektedir.

Şamandıra Sorunları?

Güneş enerjisinin damlaması nedenleri içinde en yaygın görülen nedenlerden biri şamandıra sorunlarıdır.  Şamandıra kireçlenmesi durumunda su akıtma olabilir. 

Su kireçlenmesi  şamandıranın kireçlenmesi ile sonlanabilir. Şamandıra kireçlenmesinden sonra  su temasına neden olur, bunun nedeni suyu kesme görevini yerine getirememesidir.Bu çok büyük bir problem olmamakla beraber  çözümü gereken bir sorundur. 

Şamandıra mafsalının kırılması ise bir diğer sorundur. Soğuk su deposunda yer alan mafsal ya da su seviyesini kontrol eden kol eğer kırılırsa  taşma durumu gözlenebilr. Bu alanın onarılması için mafsal değişimi yaygın çözümdür.


Güneş Enerjisinin Damlaması Neden Olur?

Güneş Enerjisi


Check Walf  Arızası;

Sular kesildiği zaman devreye giren bu bölüm, arızalanması halinde güneş enerjisinin su akıtması nedeni olabilir. Su şebekesinde yer alan  basınç nedeniyle conta aşınması ve su damlatması durumları görülebilir. 

Hacim çoğalması asıl nedendir.  Bu arızanın anlaşılması nasıl olacak sorusu için de önce görülmemesi normal bir durumdur. 

Başka ünitelerin kontrolünden sonra bu alana bakılarak arıza tespiti yapılabilir.  Arıza giderilmesi için, parça değişimi gerekebilir. yeniden sorun olmaması için yapılması gereken, basınç düşürücü bir ekleme olmasıdır.

Uzun soluklu kullanım için ustanızdan talep edebilirsiniz.

Batarya Arızası Sorunu;

Güneş enerjisi akıtma nedenleri içinde batarya arızası diğer önemli bir  kaynak olabilir. Üretim hatasıı ya da su basncı bu soruna neden olur. iç gövdedeki batarya delindiğinde su kazanı taşabiliyor.




0 comments:

Yorum Gönder

Güneş Enerjisinin Damlaması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Güneş Enerjisinin Damlaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Güneş Enerjisinin Damlaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Güneş Enerjisinin Damlaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Güneş Enerjisinin Damlaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.