19 Eylül 2022 Pazartesi

Ruhsal Gerginlik Nedir Neden Olur?

Ruhsal Gerginlik Nedir?

Ruhsal gerginlik terimi kişinin vücudundaki fonksiyonel işlevlerin bir durum üzerinde odaklanmak ve koruma içgüdüsü açısından karşı eyleme geçmek için vermiş olduğu tepkilerin bütünüdür. Bir diğer adı stres olarak belirtilen ruhsal gerginlik kişinin gündelik hayatını da oldukça ciddi anlamda etkileyen durumları yansıtmaktadır.

 

Ruhsal Gerginlik Nedir? kişinin vermiş olduğu duygusal, bedensel veya daha çok ruhsal olarak vermiş olduğu gerilimleri yansıtmaktadır. Toplumda herkes belirli oranlarda ruhsal gerginlik kaygıları yaşamaktadır. Fakat bu durumlara nasıl bir tepki içinde olunması kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

 

Kimi kişilerde ruhsal gerginlik durumunu yansıtan durum değiştirilir veya bazı kişilerde ise bu duruma gösterilen tepki değiştirilmeye çalışılır. Ruhsal gerginlik kişinin ruh ve beden sağlığını oldukça ciddi düzeyde etkilemektedir. Kısa süreli olabildiği gibi uzun süreli devam eden ruhsal gerginlik durumlarda yaşanabilmektedir.

Ruhsal Gerginlik Nedir Neden Olur?

 

Ruhsal Gerginlik Neden Olur?

Ruhsal gerginlik durumları kişide uzun süreli bir şekilde devam ettiği taktirde vücut üzerinde bir takım olumsuz etkiler oluşturabilmektedir. Görülebilen etkileri ve belirtileri arasında ise bağışıklık sisteminin bozulması ve bununla birlikte oluşan sık hastalanma durumları meydana gelebilmektedir. Bununla birlikte ruh hali açısından duygu durum değişiklikleri, kaygılanma ve baş ağrısı gibi durumların da oluştuğu görülmektedir.

 

Ruhsal Gerginlik Nedir? uyku problemlerini ve kalp atım hızını da ciddi anlamda etkileyen durumları meydana getirmektedir. Ruhsal gerginlik durumlarının oluşmasında çeşitli dış etkenler veya stres kaynakları olmaktadır.

 

Ruhsal gerginlik sebeplerinin kimi zaman belirgin bir nedeni olduğu gibi kimi zamanlarda ise yakın çevreyle yaşanabilen sıradan olaylar da gerginliğin artışına sebep vermektedir. Bu durumların yaşanmasında birçok farklı etken rol oynamaktadır. Özellikle iş, gelecek kaygısı, aile ve yakın ilişkiler olarak her türlü durum etki etmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Ruhsal Gerginlik Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Ruhsal Gerginlik Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Ruhsal Gerginlik Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Ruhsal Gerginlik Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Ruhsal Gerginlik Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.