19 Eylül 2022 Pazartesi

Sisli Beyin Nedir Neden Olur?

Sisli Beyin Nedir?

Sisli beyin tıp literatüründe herhangi bir hastalık veya enfeksiyon olarak geçmemekle birlikte kişinin zihinsel ve ruhsal fonksiyonları üzerinde oldukça etkili durumlar oluşturmaktadır. Kişinin yaşamış olduğu uyku bozukluğu gibi problemler de sisli beyin hastalığının bir etkeni olarak bilinmektedir. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta şudur ki sisli beyin durumu kişinin kendini tanıması ile oluşmaktadır.

 

Oluşabilen odak problemleri veya halsizlik performans düşüklüğü gibi durumlar sisli beyin durumlarına işaret etmektedir. Sisli Beyin Nedir? genel olarak bir tanımlama yapılması gerekirse subjektif olarak kişinin zihinsel işlevlerinde bir azalma meydana gelmesi durumu olmaktadır. Sinirsel ve beyinsel olarak yaşanan rahatsızlıklarda bir doktora başvurduğunuzda altında başka bir hastalık var mı diye araştırmalar yapılmaktadır.

 

Kişinin her zihinsel yetenekteki azalmayı subjektif olarak algılaması bir hastalık olarak nitelendirilmemektedir. Bu durum tamamen ruhsal olarak kişinin kendinden yüksek bir performans beklentisi içerisine girmesini nedeniyle olmaktadır. Oluşan bu durumlarda beklenti karşılanmadığı için kişi bir rahatsızlık algısı içerisine girebilmektedir.

 

Sisli Beyin Nedir Neden Olur?

Sisli Beyin Neden Olur?

Sisli beyin durumları daha çok kişilerin kendisini eskisi kadar akıllı hissetmediğinde, hafıza güçlerinin yeterli olmadığında, dikkat düzeylerinin yoğun halde olmadığında veya uykudan uyanamamış gibi hissettikleri sağlıksız durumlarda ortaya çıkabilmektedir.

 

Sisli Beyin Nedir? genel olarak bir hastalık olarak belirtilmese de en sık belirtileri arasında anksiyete uyku bozukluğu ve depresyon gibi çeşitli durumları bulunmaktadır. Sisli beyin durumlarının bir belirtisi de bunama gibi hastalık çeşitlerini yansıtmaktadır.

 

Bu gibi durumlarda sisli beyin durumunun altında yatmış olan hastalık tespit edilip ona göre bir tedavi işlemeyi uygulanmaktadır. Uyku apnesi gibi sorunları bulunan kişilerde de sıklıkla sisli beyin durumları yaşandığı görülmektedir. İnsanlar genellikle dikkat verememe gibi şikayetlerden ötürü başvurabilmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Sisli Beyin Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Sisli Beyin Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Sisli Beyin Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Sisli Beyin Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Sisli Beyin Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.