22 Aralık 2022 Perşembe

Belonefobi Nedir Neden Olur?

Belonefobi Nedir Neden Olur?

Belonefobi nedir neden olur? Belonefobi, insanlar arasında en sık görülen fobilerden biridir. Belonefobi, iğnelerden korkma anlamı taşımaktadır. İğnelerden korkma durumu ise özellikle hastanelerde sağlık çalışanlarının sıklık ile karşılaştığı fobilerden biridir. Bu ve bu gibi durumlarda ise sağlık çalışanlar, fobiye sahip olan bireylere daha sakin ve ılımlı bir biçimde hareket etmektedirler. Bu durum son derece hassastır. Fobiye sahip olan kişinin üzerine gitmemek ve olabildiğince sakin bir biçimde adım atmak fobinin ilerleyişini yavaşlatmakta hatta geriletmektedir. Bu yüzden fobi sahibi insanlara fobinin nüksettiği anlarda yaklaşımlarda son derece hassas davranmak gerekmektedir.

İğne fobisi, insanın yaşamını, özellikle de hasta anlarda, oldukça zora sokabilmektedir. İğne fobisinin temelinde pek çok şey yatabilmektedir. Genel olarak insanın canının yanacağından korkmasından kaynaklanan bir korku olabilmektedir. Ancak bunun yanında yaşanan travmalar da belonefobiyi tetikleyebilmektedir. Çocukluk dönemlerinde çocukların iğne ile korkutulması ne yazık ki sıklık ile görülen bir durumdur. Bu yüzden de özellikle de çocuklarda bu durum gözlemlenmektedir. Son derece yanlış bir davranıştır, bu yüzden de ebeveynlerin de bu durumda bilinçli davranması gerekmektedir.



Belonefobi Nedir Neden Olur?



Belonefobi Patlama Anında Neler Olur?

Belonefobi nedir neden olur sorularının yanıtları bilinmektedir. Belonefobinin patlama anında bireylerin neler yapabileceği değişiklik göstermektedir. Ağlama, titreme, kaçma, karşısındaki kişiyi iğne yapmaması için ikna etmeye çalışma, hastalığı reddetme, kusma, baş dönmesi ve kalp atışlarında hızlanma gibi pek çok durum ile karşılaşmak mümkündür. Bu durumlar ile karşılaşmamak için bireylerin bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bireylerin fobisi, kontrol dışında ise bir uzman ile görüşmek her daim en sağlıklı olandır. Bu sayede alınan terapiler ile beraber korkunun sebebi ortaya çıkabilir ve fobiyi yenmeye yönelik adımlar atılabilmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Belonefobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Belonefobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Belonefobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Belonefobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Belonefobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.