17 Ocak 2023 Salı

Bromidrosifobi Nedir Neden Olur?

Bromidrosifobi Nedir Neden Olur?

Bromidrosifobi nedir neden oluşur? Bromidrosifobi vücut kokusu korkusudur. Dünya üzerinde pek çok korku çeşidi bulunmaktadır. Korkular ise birer anksiyete çeşididir. Bu yüzden kişi psikolojisini derinden etkileyebilmektedir. Bireylerin üzerine gitmeden fobileri yenmek için onları cesaretlendirmek ve yanlarında olduğunuzu belirtmek bireyler için önemlidir.

Fobiler, korkularımızın kendini gösteriş biçimidir. Korkular, kişinin hayatta kalma olasılığını büyük oranda güçlendirmektedir. Korku, insanın doğasında bulunmaktadır oldukça doğal ve gereklidir. Korkular sayesinde yaşantımızda kendimizi çok daha iyi korumaktayız. Yaşantımızın kolaylaşabilmesi için kendimizi koruyarak yaşamımızı sürdürmekteyiz ancak kimi korkular sebebi ile yaşantımızı sürdürmekte güçlük çekebilmekteyiz. Bu durumu yenebilmek için de kişi ya da kişilerin psikolojik bir tedavi alması gerekmektedir.

Alınan tedavi ile birlikte kişi ya da kişiler kendi korkularını kontrol altına alabilmektedirler. Profesyonel yardım ile beraber fobiye sebep olan travmatik anı da gün yüzüne çıkmaktadır. Böylelikle kişi, durumu kabullenip fobiyi yenebilmek için elinden geleni yapmaktadır. Bir uzman ile beraber atılan bu adımlardan başarılı sonuç alma ihtimali ise yüzde yüze yakındır.


Bromidrosifobi Nedir Neden Olur?



İnsanlar, yaşamlarını kolaylaştırabilmek adına fobilerinden kurtulmalıdırlar. Vücut kokusundan korkmak ise kişi yaşamını son derece zorlaştırabilmektedir. Her alanda insan bulunmaktadır. Dolayısı ile insanın vücut kokusundan korkmak demek her insandan korkup onlardan kaçmaya yeltenmek anlamına da gelebilmektedir. Kişi yaşamını bu denli zora sokan bu durumdan kurtulabilmek için etkili bir tedavi almak gerekmektedir.

Bromidrosifobi nedir neden oluşur sorusunun bir diğer yanıtı ise travmatik anılardır. Anılara bağlı olarak kişide belirli korkular ve buna bağlı olarak da anksiyete bozukluğu yaşanabilmektedir. Kişinin bu durumda nefes almasında güçlük, titreme ve kaçma hissi olabilmektedir. Kişinin üstüne gitmeyerek durum sakin bir şekilde kontrol altına alınmalıdır.

0 comments:

Yorum Gönder

Bromidrosifobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Bromidrosifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Bromidrosifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Bromidrosifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Bromidrosifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.