18 Ocak 2023 Çarşamba

Brontofobi Nedir Neden Oluşur?

Brontofobi Nedir Neden Oluşur?

Brontofobi gök gürültüsünden korkmak demektir. Gök gürültüsü çoğu insanı korkutmaktadır ancak fobi boyutunda olması insanı oldukça etkileyebilmektedir. Gök gürültüsü yağmurlu anlarda bir anda olduğu için insanları genel olarak korkutmakta ya da heyeanlandırmaktadır. Kimi insanlar bu durumu fobi derecesinde yaşamaktadırlar. Dolayısı ile bu durum onlar için son derece zorlayıcı olabilmektedir.


Brontofobi Nedir Neden Oluşur?

Brontofobi Sahibi Birey Yaşantısında Dezavantajlar

Brontofobi Nedir Neden Oluşur bu fobinin oluşmasında pek çok sebep yatabilmektedir. Kimi zaman yağmurlu günde yaşanan kötü bir anı kimi zaman yüksek ses ve ani ışıktan korkma kimi zaman ise trafik kazası gibi durumlar fobi oluşumunu büyük ölçüde tetiklemektedir.

Brontofobiye sahip olan insanlar genellikle gök gürültüsünün yanı sıra ani ve fazla seslerden de korkmaktadırlar. Gök gürültüsünü çağrıştıran durumlarda da normale nazaran daha fazla tepki gösterme eğilimindedirler. Gök gürültüsü fobisi olan kişilerin yaşamları kimi zaman bu sebeplerden ötürü zorlayıcı olabilmektedir. Gök gürültüsünden korkmanın temelinde çocukluk travmaları yatıyor olabilir. İnsanlar, çocukken yaşadıkları korku ile beraber erişkinlik çağında da çeşitli tepkiler veriyor olabilirler. Bu durum ise kontrol altına alınabilmektedir. Bir uzman eşliğinde tedaviler dahilinde kontrol altına alınabilmektedir.

Brontofobiye sahip olan insanlar gök gürültüsü esnasında çeşitli tepkiler verebilmektedirler. Bu tepkiler kulakları kapatıp açmama, saklanma, gözleri sıkıca kapatıp açmama, asabileşme, titreme, ağlama, kalp sıkışması, tansiyon, yere eğilme ve çığlık atma şeklinde olabilmektedir. İnsanlar, bu ve bu gibi durumlarda kendilerini tam anlamı ile kontrol edememektedirler. Fobi, hareketlerin önüne geçerek insan yaşamını zorlaştırabilmektedir. Bu yüzden de kişiler genellikle aldıkları terapiler ile bu durumu atlatabilme yönelimindedirler. İnsanlar, yaşamlarını daha rahat bir biçimde devam ettirebilmek için bu yöntemi tercih etmektedirler.

 

 

0 comments:

Yorum Gönder

Brontofobi Nedir Neden Oluşur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Brontofobi Nedir Neden Oluşur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Brontofobi Nedir Neden Oluşur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Brontofobi Nedir Neden Oluşur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Brontofobi Nedir Neden Oluşur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.