18 Ocak 2023 Çarşamba

Epistaksiyofobi Nedir Neden Olur?

 

Epistaksiyofobi Nedir Neden Olur?

Epistaksiyofobi Nedir Neden Olur? Epistaksiyofobi burun kanamasından korkmaktır. Burun kanamasından korkmanın altında derin psikolojik travmalar bulunuyor olabilmektedir. Dolayısı ile bu durumun teşhisini yapabilmek için kişinin bir uzman ile görüşmesi gerekmektedir. En sağlıklı adım budur. Kişi, psikolojik bir travma yaşadıysa bu travmanın gün yüzüne çıkması ve bireyin onun ile barışması gerekmektedir. Bu sayede fobiden kurtulmaya dair bir adım atılmış olunmaktadır.


Epistaksiyofobi Nedir Neden Olur? 

Genellikle fobilerin temelinde kişinin yaşamında etkilendiği bir olay bulunmaktadır. Bu yüzden de özellikle çocuklara karşı davranışlarımızda çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Yalnızca onlara karşı değil onların yanındayken yaşanılan durumlar da psikolojilerini etkileyebilmektedir ve bu olay, onların ilerleyen yaşlarında fobi sahibi olmalarına sebep olabilmektedir. Kişilerin fobileri yenme uğruna verdikleri mücadelelerde psikolojik olarak destek alması fobinin kişiye zarar vermeden yok olmasını sağlamaktadır.

Epistaksiyofobi Neden Olur?

Epistaksiyofobi Nedir Neden Olur? Epistaksiyofobi, genelde travmalar sonucu oluşan bir fobidir. Kişiler genellikle yakın çevresinden birinin ya da kendisinin darbı sonrasında böyle bir durumdan korkmaktadırlar. Bu yüzden de kişilerin geçmişinde şiddet öyküsü bulunması son derece olağandır. Şiddetten de özellikle korkan epistaksiyofobi sahibi kişiler, genellikle tartışmalarda da oldukça tedirgin davranarak tartışma anlarından kaçınmaktadırlar.

Burun kanaması ile beraber kişiler çeşitli korku belirtileri ile panik atağa kadar semptomlar gösterebilmektedir. Bu yüzden özellikle bu fobiye sahip olan bireylerin çevresinde bulunan bireyler, kişiyi sakinleştirmeye yönelik hareket etmelidirler. Özellikle bu fobiye sahip olan kişiler sağlıkları hakkında endişe etmeye çok daha meyillidirler. Bu yüzden de genel olarak yaşantılarında sağlıklarını koruyabilmek için çok daha dikkatli hareket etmektedirler. Epistaksiyofobiye sahip olan bireyler için yaşam kimi zaman zor olabilmektedir. Bunun için psikolojik bir destek ile fobinin üstesinden gelinmeye çalışılabilir.

 

0 comments:

Yorum Gönder

Epistaksiyofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Epistaksiyofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Epistaksiyofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Epistaksiyofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Epistaksiyofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.