27 Temmuz 2018 Cuma

Akıllı Telefonların Isınması Neden Olur?

Günümüzde ilerleyen teknolojiye karşın akıllı telefonlar da ısınma neden oluyor bu konuyu ele aldık inceledik sonuçları paylaşıyoruz.Teknoloji le sadece akıllı telefonlar değil aynı zamanda yeni çıkan uygulama ve oyun paketlerindeki grafiklerde de ilerleme kaydedilmiş.Akıllı telefonlar bir çok diz üstü bilgisayarlardan daha hızlı performans verecek teknolojiye sahip ama hala yetersiz kalıyor.

Akıllı telefonlarda ram işlemci ve mini de olsa bir ekran kartı bulunmakta.Bu donanım parçaları ne kadar gelişirse alınmış olan uygulamalar da bir o kadar yüksek performans sağlayabilir.

Yeni çıkan oyunlar daha çok son teknoloji ürünü sayılmakla daha çok işlemci ram gibi donanım parçaların desteklediği için çalışan her uygulama da bu parçaların harekete başlaması gerekmekte.

Akıllı Telefonların Isınması Neden Olur

İos ve Android


Akıllı telefonlarda çalışan bu donanım parçaları şayet uzun süreli çalıştıklarında kendilerini yeterince soğutamadıklarından ısınma problemleri kullanıcılar tarafından şikayet ile sonuçlanır.

Akıllı telefonlar ne kadar eski donanım parçaları ile donatılmış ise yeni çıkan uygulamaları ya desteklemeden açmayacak yada açtığında çok fazla performans harcayarak aşırı ısınma meydana gelecektir.

Bu tip akıllı telefon ısınmalarına neden olan sonuçlara dikkat edilirse kullandığımız cihazın ömrü bir o kadar daha uzayacaktır.Buna bağlı olarak ortam sıcaklığı ve güneş altında kalma durumları da unutulmamalı bu gibi dış etkenler de telefona çok fazla zarar verip ömrünün kısalmasına neden olabilir.

Akıllı telefonların ısınmasına neden olmadan önce bunlara dikkat edilmeli bulunan duruma göre uygun bir akıllı telefon tercih edilmeli.

0 comments:

Yorum Gönder

Akıllı Telefonların Isınması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Akıllı Telefonların Isınması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Akıllı Telefonların Isınması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Akıllı Telefonların Isınması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Akıllı Telefonların Isınması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.