26 Temmuz 2018 Perşembe

Ampul Patlaması Neden Olur?

Ampul patlaması neden olacak çok fazla sebep var fakat başlıca kontrol edilmesi gerekenleri paylaşacağız.Ampul kesilmesini kimse istemez gerekli önlemler alındığı takdirde güvenle kullanılabilir.Kesilen ampuller yenisi ile değiştirilmeli aksi durumda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Ampul Patlaması Neden Olur

Led Ampul



Ampulün takıldığı duyun içindeki mandallar ilk olarak kontrol edilmeli daha sonrasında duyun içindeki mandallar da  kaynaklanan neden için elektrik yetkilisinden yardım istenmeli.

Ampul patlama nedenlerinden biriside evin yada yerleşkenin uygunsuz voltajlarda yapılmış bir alt yapıdan kaynaklandığı araştırmalarda gözlemlenmiştir.Alt yapı çalışması için kontrolsüz ve bilgi sahibi olmadan kesinlikle hiç bir kablonun açılmasına yada soyulmasına izin vermeyin ölüm ile sonuçlanabilir.

Led ampuller tercih edilmeli ampullere göre daha uzun ömürleri bulunur ve enerji için daha çok tercih edilir.Led teknolojisi günümüzde ampullere yada halojen ışık enerjisine göre 100 kata kadar tasarruf sağlar.

Led ampuller çok fazla bakım, yüksek ses durumu gibi olayları beraberinde getirmez.Normal ampullere göre daha başarılı ve artısı çok fazla olan bir enerjiyi ışığa çeviren teknolojidir.

Uygunluk kontrol edildikten sonra alınmış olan ampuller takılmalı ve dikkat edilmeli aksi durumlar göz önünde bulunarak gerekli işlemler yapılmalı gerekli görüldüğü takdirde yetlilere baş vurulmalıdır.

0 comments:

Yorum Gönder

Ampul Patlaması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Ampul Patlaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Ampul Patlaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Ampul Patlaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Ampul Patlaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.