26 Temmuz 2018 Perşembe

Gümüş Takıların Kararması Neden Olur?

Gümüş takılar günümüzde erkeklerde dini inançları doğrultusunda da çok tercih edilen bir mücevher olmuştur.Gümüş mücevherler sadece takı olarak değil aynı zamanda gündelik eşyalara da işlemeleri yapılmakta bu eşyaların kullanımına farklı bir haz katmakta.

Gümüş Takıların Kararması Neden Olur
Gümüş Parlatma


Gümüş kararma nedenleri uzun süreli bakımsız ve hava ile temasından kaynaklı olarak görülmekte.Hava ile temas eden gümüş eşyalar gün geçtikçe kararmaya ve orjinal rengini kaybetmeye başlar.

Gümüş kolye kararmaların da paniğe gerek yok uygun malzemeler ile tekrar eski görünümüne kazandırmak çok zor değil.Genellikle çevremizde bilinçsiz olarak diş macunu ve sigara külünden faydalanarak yapmayı öneriyorlar, etkili fakat zarar vermeye meyilli bir yöntemdir.

Kararmalar da bir kaç farklı yol ile parlatma işlemi gerçekleşmekte, yapılan işlemler olduğunca dikkatli yapılmaktadır.Aksi takdirde kararma işleminden geri dönülememe, belirgin çizikler oluşma gibi istenmeyecek durumlar ortaya çıkabilir.

Kararmalar da dışarıdan temin edilerek çözüm uygulanabilir ,.temizlik ürünleri satan bir çok yerde gümüş parlatmak için satılan parlatma sıvısı yer alır.Alınan bu parlatma sıvısı yumuşak yada pamuklu bir bez üzerine yedirilip kararmış bölgeye uyarlaması yapılmalı.

Limon ve sirke suları da kararmalar da parlatma sıvısı görevini alabilir ve en doğal yok olarak kullanılabilir.Ev içinde limon ve sirke bulunacağından rahatlıkla pamuklu bir bez üzerine sıvısının yedirilmesi sonucu uygulanması mümkündür.

0 comments:

Yorum Gönder

Gümüş Takıların Kararması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Gümüş Takıların Kararması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Gümüş Takıların Kararması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Gümüş Takıların Kararması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Gümüş Takıların Kararması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.