25 Temmuz 2018 Çarşamba

Telefon Kamerası Buğulanması Neden Olur?

Telefon kamerası buğulanmasını kimse istemez fakat buğulanan telefon kamerasını tekrar eski haline getirmenin yollarını bu yazımızda paylaşacağız.Telefon kamerası buğulanması çektiğimiz fotoğraflarda net çıkmaması ve bulanık bir görüntü almamız gibi nedenlere yol açar.

Telefon kamerası buğulanmış kişi öncelikle telefonunu nemli ortamda tutmadığından emin olmalı ve sıvı temasından kaçınmalıdır.Aksi takdirde telefon kamerası sıvı alması sebebiyle kamera kısmı buhar tabakası olur buda çekilen her karenin buğulu yani bulanık olmasına neden olur.

Telefon Buğulanması Neden Olur
Telefonda Bulunan Lens Ve Mercekler

Telefon kamerası lens kullanma prensibi ile çalışmakta mercekteki görüntüyü telefona aktarmakla birlikte mercek önünde bulunan camın üzerinde ne varsa aygıta aktarım yapmaktadır.Kameranın çektiği bu görüntü canım yüzeyine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Telefon kamerasına mercek önündeki cam yüzeyinin değişkenliği neden olur.

En büyük nedenler kısaca; mercek yüzeyindeki kir ve mercek önündeki camın içeri su alması olayıdır.Mercek önündeki kir toz vb. tabakaların telefona net bir görüntü alamama nedenini ortaya koyar.

Kamera önündeki camın çizik olması da ayrı bir etken olarak buğulu bir görüntü almaya da yol açar.Kırık veya çizik olan mercek önündeki cam buğu oluşmasına yani görüntünün bulanık olamasına neden olur.

Loş ortamlarda ışığın az olan mekanlarda görüntü almak için kamera altında,yanında bulunan flash desteğine ihtiyacımız olur.Kameraya entegre bulunan bu flash açılmama durumunda bulanık yada buğulu bir görüntü aktarabilir.

kamera lenslerinde yaşana en büyük problem odaklama sorunu olarak netlik belirleyememedir.Lens açıları bozulan cihazlarda odak sorunundan kaynaklı, görüntü aktarımın da kalitesiz bir fotoğraf yakalamamıza sebep olur.

Kamera buğulanmasında en önemli faktör yüksek oranlı ani sıcaklık değişimleridir.Değişen ortam sıcaklığı nedeniyle kamera merceği altında buğu görülür.

0 comments:

Yorum Gönder

Telefon Kamerası Buğulanması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Telefon Kamerası Buğulanması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Telefon Kamerası Buğulanması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Telefon Kamerası Buğulanması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Telefon Kamerası Buğulanması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.