25 Temmuz 2018 Çarşamba

Gözlük Camı Çizilmesi Neden Olur?

Bir çok kişinin kullandığı gözlükler gündelik hayatımız da dış etkenlere karşın önemli yer alır. Bilinen üzere gözlük camdan yapılmakta ve cam çizilmeye çok müsait olan maddedir. Gözlük camı korunması gerekmekte uygun kılıflar kullanılması önerilmektedir. Kullanılan gözlüklerin camları temiz olmalı çizilmeye karşı korunmalıdır.


Gözlük camlarının çizilme nedenleri düşmeler, darbeler, ve dış etkenlerdir.Çizilen gözlük camları uygun yöntemler ile giderilme işlemleri yapılabilir.Çizilen Camlar limon suyu ile yıkanmış temiz bezler ile hassas bir şekilde silinebilir.

Gözlük Camı Çizilmesi Neden Olur

Çizilmelere Neden Olan Sorunların Çözümleri;


Diğer bir çözüm uygun mikrofiber bezler sayesinde sabun ve karbonat yardımı ile uygulanabilen bir yoldur. Mikrofiber bez çizilen gözlük camına sabun ve karbonat uygulanarak silinebilir.

Çizilen gözlük camları onarımında hassasiyet önemli yer almakta daha fazla çizilmelere yada darbelere karşı korunması sağlanmalıdır.

Çizik gözlük camları kişilerin göz sağlığı açısından göz rahatsızlıklarına yol açabilir.Yapılan araştırmalarda çizik, kırık, uygun olmayan gözlük kullanımı göz sağlığını olumsuz etkilediği gözlemlenmiş ve kullanılması tavsiye edilmemekte.

Çiziklerde bebek şampuanı,sirke, diş macunu temiz bez yardımıyla birbirine karıştırılmadan gözlük camına uygulanmalı olum sonuç alınmadığı takdirde profesyonel kişilerden yardım alınmalıdır.

Çizilen gözlük camlarını bir gözlükçü yardımı ile eski görünümüne kavuşturabilme imkanı gibi çok büyük boyutta çiziklerin ev ortamında olumlu sonuçlar alınmayacağı bilinmektedir.Gözlükçü yada bu tip çizikler ile ilgilenen kişilere gitmeden önce evde yazımızda belirtmiş olduğumuz uygulamalar denenmeli olumsuz sonuç alındığında yardıma başvurulması tavsiye edilmelidir.Bu gibi çizilen gözlük camlarını hiç bir maddiyat gerektirmeden ev ortamında rahatlıkla çözüm sağlanabilir.

0 comments:

Yorum Gönder

Gözlük Camı Çizilmesi Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Gözlük Camı Çizilmesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Gözlük Camı Çizilmesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Gözlük Camı Çizilmesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Gözlük Camı Çizilmesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.