25 Temmuz 2018 Çarşamba

Parke Şişmesi ve Kalkması Neden Olur?

Yeni yapılan hemen hemen her evde artık parke sistemi kullanıldığını bilmekteyiz. Peki ya parkelerimiz zaman zaman şişiyor ya da kalkıyorsa sebebi ne olabilir? Parka şişmesi neden olur? Ya da diğer bir soru... Parke kalkması neden olur? İşte soruların cevapları hemen altta...

Parke Şişmesi ve Kalkması Neden Olur?

Parke Şişmesi

Mutfakta Parke Şişmesi ve Kalkması Neden Olur?


Eğer evinizin mutfağındaki parkelerin şiştiğini ya da kalktığını görüyorsanız, öncelikle mutfak bankosunun üzerine bakın. Mutlaka bir yerinden su sızıyor olabilir. Parkeler sızan suyu emdiğinde şişer ve zamanla kalkar. Bunun en önemli nedeni mutfak bankosunun ya da mutfak bankosunun altındaki hortumlardan birinin su sızdırmasıdır diyebiliriz.

Diğer bir neden ise musluktan akan suyun henüz musluğa gelmeden duvarlardan biri aracılığı ile yerin altından sızmasıdır. Yerin altından sızan su zaman zaman parkeleri şişirir ve kaldırır. Eğer mutfağınızda su borularının nerelerden geldiğini biliyorsanız duvarlarınıza iyi bakın. Bir yerlerinde koyu renk görürseniz bilin ki parke şişmesi ve kalkması bundan kaynaklıdır.

Evin Diğer Yerlerinde Parke Şişmesi ve Kalkması Neden Olur?


Bazen doğal gaz suyunu taşıyan borulardan bir tanesi su kaçırır. Kaçan su zamanla yerin üstüne doğru çıkar ve parkeye geldiğinde şişirmeye başlar. Bazen salonda, bazen odalarda bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Çünkü doğal gaz suyunu taşıyan borular evin her yerindedir.

Sıcak su taşıyan bu boruların yerlerini biliyorsanız bunları kontrol etmenizi öneririz.

Diğer bir neden de müstakil bir evde oturuyorsanız yağmurlu havalarda evin damlatmasıdır. Damlayan yeri fark etmemeniz durumunda her yağmur yağdığında parke suyu emer ve bir süre sonra şişer. Şişen parke çok uzun sürmeden kalkar. Buna da dikkat etmenizde fayda var.

İşte parke şişmesi ve kalkması neden olur sorusuna verebileceğimiz cevaplar araştırmalarımız doğrultusunda şimdilik bu kadar.

0 comments:

Yorum Gönder

Parke Şişmesi ve Kalkması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Parke Şişmesi ve Kalkması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Parke Şişmesi ve Kalkması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Parke Şişmesi ve Kalkması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Parke Şişmesi ve Kalkması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.