31 Temmuz 2018 Salı

Havuzda Göz Yanması Neden Olur?

Sıcak yaz havalarında en keyif alınan aktivitelerden biriside havuzda yüzmek olduğu gibi gözler için en sorun yaşanılan aktivite olarak da görülmüş.Havuza girmeden önce,havuzda,havuzdan sonra neler yapılmalı nelere dikkat edilmeli bunları sizinle paylaşacağız.

Havuza girmeden önce kullanılan gözlük veya lens gibi aksesuarların çıkarılıp daha sonrasında girilmesi için uzmanlar açıklama yapmakta.Havuzda gözlerin yanmasına neden olan başlıca sebeplerin başında gelen lens ile havuza girmek, gözün mikrop kapmasına kadar gidebilir.

Havuzda Göz Yanması Neden Olur
Göz sağlığı için uzman tavsiyeleri

Havuzdan önce göz yanmasına engel olmak için uzman tavsiyeleri;


Havuzda neden olan göz yanması ilerlediği takdir de göz salığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.Havuzda göz yanmasına neden olan havuzun içine hijyen için karıştırılmış klor olarak başlık alıyor.Klor göz yanmasına neden olan bir etken ve göz sağlığına ciddi oranda zarar verebilir.

Havuz esnasında Göz yanmasına neden olan faktörler;


Havuzda yüzerken klora maruz kalmamak için yüzme esnasında burun deliklerini de kapatacak şekilde deniz gözlüğü tercih edilmeli.Havuzdan ziyade denizlerde de her yere güvenerek göz sağlığını tehlikeye atmadan aktvite gerçekleştirilmeli.Denizdeki durum göz sağlığı için bulunan bölgenin temizliği ile alakalı şekilde farklılık gösterebilir.

Havuzdan sonra Göz sağlığı için uzman tavsiyeleri;


Havuzda yerine getirilen aktivite sonrası göz sağlığını olumsuz yönde etkileyen klordan arınmak için bir duş alınmalı ve gözler bol su ile yıkanmalı.Göz yanması devan ediyor ise bir uzmana gidilip gözlerin kontrolleri yaptırılmalı.Yapılan göz tetkikleri sonrasında doktorun vermiş olduğu tavsiyelere uymak göz sağlığınız için en iyi yol olacaktır.

Gözlerin çok fazla güneş ışıklarına maruz kalması da göz yanmalarına neden olur.
Göz yanmalarına maruz kalmamak için uzamna tavsiyelerini dikkate alınmalı aksi takdirde sağlık kuruluşlarından yardım alınmalıdır.

0 comments:

Yorum Gönder

Havuzda Göz Yanması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Havuzda Göz Yanması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Havuzda Göz Yanması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Havuzda Göz Yanması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Havuzda Göz Yanması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.