1 Ağustos 2018 Çarşamba

Duvardaki Boya Kabarması Neden Olur?

Duvarların sıva sonrası temiz görünmesi için çeşitli şekillerde boyama işlemleri kullanılır.Boya yapıldıktan sonra ortaya çıkan baloncuklar neden olur yani boya kabarması neden olur konusunu paylaşacağız.

Boya Kabarması Neden Olur?
Boyaların Karışmadan ki Asıl Renkleri

Uygulanan boyanın kalitesi kabarcık oluşmasında ve önceki yapılmış boya ile alakalı şekilde sonuçlanır.Bir Önceki yapılmış boya ıslandığı takdirde duvar ile arasındaki yapışkan sağlığı iyi olmadığından üzerine vurulan yeni boya tabanı sağlam olmadığı için istenilen sonucu net olarak vermeyecektir.

Yeni uygulanan boyanın kalitesi göz önünde bulundurularak yapılması ve kir tutmaması isteniliyor ise yağlı boya türleri tercih edilmelidir.Ayrıca silikonize boyalarda kir ve çizilmelere karşı dayanıklı olduğu ve kalite bakımından daha sağlam olduğu gözlemlenmiş ve tercih olarak uygun görülmüştür.

Boya yapılmadan önce eski boyanın kontrol edilmesi ve yeni boya kontrolleri yapılmalı, şayet bilgi sahibi değil iseniz bu durumlar için profesyonel bir boyacı yada bu tip malzemeleri satan kuruluşlardan temin edip destek alınabilir.

Duvar da yaralar bulunabilir ve sizde bu yaraları alçı yardımı ile kapatılması istenilebilir.Bu gibi duvar yarası kapatılma durumda dikkat edilmeli aksi takdirde daha kötü yaralar açılabilir.
Duvardaki Boya Kabarması Neden Olur?
Alçı ile Duvar Onarımı

Yapılan tadilat sonrası yara üzerine boya yapılması gerekmekte ve bu boyanın önceki yapılmış boyanın kalitesi ile aynı kalitede olması gerekmekte.

0 comments:

Yorum Gönder

Duvardaki Boya Kabarması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Duvardaki Boya Kabarması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Duvardaki Boya Kabarması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Duvardaki Boya Kabarması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Duvardaki Boya Kabarması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.