25 Temmuz 2018 Çarşamba

Parmaklarda Tırnak Batması Neden Olur?

Tırnak Batması NEDEN Olur
El ve Ayak Tırnakları

Tırnak Batması Neden Olur ?
Tırnak batması yaş, farketmeksizin tırnağın içten uzayarak etin içine batması olayı ilerlemesi durumunda ağrı,sızı kanama gibi durumları insanı rahatsız ederek ortaya çıkan vücut rahatsızlığı olarak görülür.

Tıp da tedavisi bulunmak ile beraber, ileri derecede olmayan  tırnak batmalarında ev ortamında uygun şartlarda iyileşme görülebilir.
Tırnak batmalarının sebeplerinden bir kaçı dar ayakkabı giyme, uzun süre ayakta kalma,ayak ve el terlemeleri uzun süren eldiven kullanımları bunlara örnek olarak gösterilebilir.Kadınlara nazaran erkekler de daha fazla görülen tırnak batıkları iş hayatlarına göre iyileşme durumları değişkenlik gösterebilir. Tırnak batıklarında tırnağın et ile birleşen uc kısmında kızarıklık,ağrı,yanma,iltihap ve şişme gibi belirtileri görülebilir.

Tırnak batmalarında evde uygulanamayacak aşırı ilerlemiş hastalık durumunda cerrahi işlem gerekmektedir. Yapılan cerrahi işlem sonucunda ameliyatlı bölge cerrah doğrultusunda düzenli pansuman yaptırılıp enfeksiyon kapmasını engellemek oluşacak tehditlere karşı önemli bir etkendir. 

Cerrahi yöntemler Batık tırnağın çekilmesi, lazer ile tırnak yanları yakılması gibi operasyonlar sayesinde yada aparat yardımı ile ilaç kullanımı şeklinde uygulanabilir. Tırnak batmalarının neden olduğunu düşünmeden engelleyici yöntemlere başvurulması tavsiye edilir. 

Tırnak batmalarının nedenleri engellemek için ayak için uygun hava alabilen taraklı ayakkabılar, terleme yapmayan eldivenler tercih edilmeli. İş hayatından tırnak batmalarının büyük nedenleri uzun süreli ayakta kalma ve değişken süreçlerde kişinin kullanımına uygun envanterler tercih edilmeli.

0 comments:

Yorum Gönder

Parmaklarda Tırnak Batması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Parmaklarda Tırnak Batması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Parmaklarda Tırnak Batması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Parmaklarda Tırnak Batması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Parmaklarda Tırnak Batması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.