25 Temmuz 2018 Çarşamba

Kuduz Hastalığı Neden Olur?

Kuduz Hastalığına Neden Olan Virüs
Kuduz Hastalığı Neden Olur?

Kuduz hastalığını ne neden olur diye düşünmeden çok hızlı bir şekilde cerrahi çözümlere başvurulmalı aksi durumlarda başka kişilere bulaşma durumu söz konusudur. Kuduz ısırma yoluyla bulaşabilen bir hastalık olarak görülür bu sebeple evcil hayvan besleyen kişilerin kuduz aşılarını yaptırmaları önemli bir husustur.

Evcil hayvan olarak kuduz hastalığının bulaşma nedenleri olarak ısırıklar hayvanın ağzında bulunan salyalar tarafından kişiye bulaşır. Kuduz olan hayvanın ağzındaki salyaların içerisinde sağlıksız beslenme yada kirli alanlar da bulunan yiyecekleri yemesi şeklinde, kuduz virüsünü taşıma durumu ortaya çıkmaktadır.

Kuduz virüsü bulaşıcı bir hastalık olarak görüldüğünden kuduza neden olacak olan hayvan yada kuduz olan hayvan tarafından ısırma durumu olan kişilerin yetkililer tarafından müdahale edilmesi için yardım istenmelidir.

Kuduz hastalığını neden olan yada taşıyan, ısırdığında bulaştıran hayvanlar uygunsuz ortamlarda büyüyen evcil canlılardır. Kuduz hastalığına neden olan canlılar kedi,köpek,tavşan, kurt gibi canlılarda görülmekte hastalığından şüphe edilen canlıların müdahalesi için yetkililerden destek istenmelidir.

Belirtilerinde kuduzun neden olduğu canlı ile beraber aşı kartı bulup bulunmadıkları göz önüne alınmalıdır.

Kuduza neden olan belirtiler yorgunluk ve kaşıntı, baş ağrısı, titreme, hızlı solunum, kuru öksürük, aşırı hareketlilik, kasılma, iştahsızlık ve bulantı gibi durumlar sezildiğinde ön müdahale için hastanelere başvurulması ve geç kalınmaması gerekmekte. Aksi takdirde ilerleyen kuduz hastalığı ölümle sonuçlanabilir.

0 comments:

Yorum Gönder

Kuduz Hastalığı Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Kuduz Hastalığı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Kuduz Hastalığı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Kuduz Hastalığı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Kuduz Hastalığı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.