12 Ağustos 2018 Pazar

Akciğer Kanseri Neden Olur?


Kanser türleri arasında en çok karşılaşılan akciğer kanseri  birçok nedene bağlı olarak oluşabilmektedir.

Akciğer kanserleri genetik olabileceği gibi tütün ya da soluma yöntemi ile kullanılan uyuşturucuların sık ve çok kullanılması gibi nedenlerden dolayı da oluşabilmektedir. 

Kesin olarak tedavisinin henüz bulunamamasından dolayı özellikle ileri safhalarda teşhis edilen akciğer kanseri sonucunda ölümlerin yaşanması oldukça sık karşılaşılmaktadır.

Akciğer Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Sürekli olarak nefes darlığının yaşanması, solumanın hırıltılı olması, sürekli olarak öksürülmesi ve geçmemesi, kanlı balgam, iştah kaybı yaşanması ve zayıflama, göğüste yaşanan ağrılar, sesin kısılması, yutma güçlüğünün yaşanması gibi durumlar akciğer kanserinin belirtileri arasında yer almaktadır. 


Akciğer Kanseri Neden Olur?

Akciğer'deki Kanserli Bölge



Diğer tüm kanser türlerinde olduğu gibi akciğer kanserinde de erken teşhis oldukça önemlidir. Erken safhalarda teşhis edilen kanserlerde tedavi daha etkili olarak yapılabileceğinden hastalıktan kurtulma ihtimali de artmış olur. 

Bu nedenle sürekli ve belirli periyotlarda kontrollerin yaptırılması gerekmektedir.

Akciğer Kanserinin Nedenleri Nelerdir?

Sigara ya da uyuşturucu kullanımı akciğer kanserinin başlıca sebebi olarak görülse de hiç kullanmayan kişilerde de kanser görülebilmektedir. 

Genel olarak aile içerisinde bu hastalığa yakalanmış kişilerin olması sizin de akciğer kanseri olma ihtimalini arttırmaktadır. 

Bu nedenle eğer ailenizde bu hastalığı yaşamış kişiler var ise daha dikkatli olunmalı ve sürekli olarak kontroller yaptırılmalıdır. 

Sağlıklı yaşam ve spor öncelikli olarak tüm hastalıklarda olduğu gibi akciğer kanserinin oluşmaması için yapılması gerekenler arasında yer almaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Akciğer Kanseri Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Akciğer Kanseri Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Akciğer Kanseri Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Akciğer Kanseri Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Akciğer Kanseri Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.