12 Ağustos 2018 Pazar

Lenf Bezi Ameliyatı Neden Olur?


Lenf bezleri vücudumuzun savunması için oldukça önemlidir. Ancak bazı durumlarda lenf ameliyatı yapılması zorunluluğu ortaya çıkabilir. Peki nedir bu durumlar?

Lenf bezleri vücudumuzda oluşabilecek enfeksiyon ve hastalıklara karşı koruma görevi üstlenmiştir. Lenf bezlerinde bulunan lenfositler enfeksiyonların oluşmasını engellemektedir. 

Lenfosit hücre grupları enfeksiyona neden olan hücre ve zehirleri yok etmek ya da etkisiz hale getirmek için antikorlar üretmektedir. 

Ancak lenf bezlerinin büyümesi ya da şişmesi durumunda bu üretilen antikorların sayıları artarak farklı sorunların meydana gelmesine neden olabilir.


Lenf Bezi Ameliyatı Neden Olur?

Lenf Bezi


Lenf Bezlerinin Şişmesi ya da Büyümesi

Vücudumuzun boyun, bacak ve kol altında bulunan lenf bezleri genel olarak bezelye boyutundadır. Ancak vücudumuzda yaşanan enfeksiyonlardan dolayı büyüyebilmektedirler. 

Genel olarak soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlarda görülen bu büyümeler farklı nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilmektedir. 

Lenf bezi büyümesi bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar sonucunda da büyüyebilmektedir.

Lenf Bezi Şişmesinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak tedavinin uygulanabilmesi için teşhisin tam olarak konulması gerekmektedir. Şişliğin oluştuğu bölge ve şişliğin oluşma nedenleri iyice tahlil edilerek ilaçla tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir. 

Bu yöntemlerin işe yaramaması durumda ise ameliyat diğer bir seçenek olacaktır. Eğer bu bezlerin şişmelerinin nedenleri kanser ya da iyi huylu tümörler ise yapılacak olan ameliyatlarla bu bölgede oluşan tümörler çıkartılmaktadır. 

İlerleyen dönemlerde bu tümörlerin tekrarlanmaması gibi durumlarda lenf bezleri normal boyutlarına dönerek savaşmaya devam eder.

0 comments:

Yorum Gönder

Lenf Bezi Ameliyatı Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Lenf Bezi Ameliyatı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Lenf Bezi Ameliyatı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Lenf Bezi Ameliyatı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Lenf Bezi Ameliyatı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.