7 Ağustos 2018 Salı

Beton Yüzeyin Terlemesi Neden Olur?


Beton dökme işleminin ardından beton yüzeyinin terlemesi farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkabilecek problemler arasında yer almaktadır. 

Yüzeyde yapılacak olan beton dökme işlemlerinin ardından ortaya çıkabilecek problemler kullanıcılar için sorun yaşamasına neden olabilir. 

Bu nedenle beton dökme işlemleri sırasında özellikle her türlü ayrıntıya dikkat edilmesi ve uygun şekilde uygulama yapılması daha sonrasında yaşanabilecek problemlerin engellenmesini sağlayabilir.

Kullanıcılar için beton yüzeyinin terlemesi neden olur? Sorusu özellikle bilinmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Betonun dökülmesinin ardından yaşanan terleme sorununun nedenleri vardır. 

Taze dökülmüş olan beton da özellikle suyun kılcal boşluklardan hareket ederek yukarı doğru yükselmesine betonda terleme adı verilmektedir. 

Ayrışma sonucunda aşağıya çöken iri tanelerin arasındaki suyun yukarı doğru çıkması ile oluşmaktadır. İnce agrega taneleri ve aynı zamanda çimento tanecikleri terleme ile birlikte belli bir kısmı yukarı doğru itilmektedir. 

Bu parçalar yüzeye ulaştığında ince bir tabaka oluşmasına neden olmaktadır. Beton dökme işleminin ardından özellikle terleme için yeterli süre beklenmesi gerekir.


Beton Yüzeyin Terlemesi Neden Olur?

Terlemiş Beton Yüzey


Beton Yüzeyindeki Terlemenin Sebepleri

Farklı alanlarda yapılacak olan çalışmalar sırasında beton terlemesi özellikle bitirme işleminin yapılabilmesi için beklenmesi gereken konulardan biridir. 

Betonun içerisinde bulunan suyun yukarı yükselmesiyle birlikte terleme olayı oluşmaktadır. 

Yeteri kadar terleme olayının oluşması daha sonrasında yapılacak olan bitirme işlemi sayesinde herhangi bir sorun yaşanmadan betonun kullanıma hazır hale getirilmesini sağlayabilir.




0 comments:

Yorum Gönder

Beton Yüzeyin Terlemesi Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Beton Yüzeyin Terlemesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Beton Yüzeyin Terlemesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Beton Yüzeyin Terlemesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Beton Yüzeyin Terlemesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.