7 Ağustos 2018 Salı

Duvar Çökmesi Neden Olur?


Farklı amaçlar için duvar örülmesi durumunda özellikle duvar çökmesi neden olur

Yaşanan problem konusunda bilgi almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biridir. İstinat duvarı veya yapıların duvarlarının çökmesi durumunda özellikle dikkatli olunması gerekir. 

Beklenmedik bir şekilde gerçekleşecek olan istinat duvarı yıkılmasının pek çok farklı nedeni olabilir. Bu nedenle özellikle yapım aşamasında daha dikkatli olunması gerekmektedir. 

Kullanılan malzemeler, altyapı çalışmaları ve yapılan çalışmanın profesyonel şekilde gerçekleştirilmesi duvarın daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır.

Farklı problemler yaşamasına neden olacak olan istinat duvarı çökmesi durumunda özellikle binaların zarar görmesi veya araçların yol kenarından aşağıya düşmesi gibi farklı durumlar ortaya çıkabilir. 

Bu nedenle dikkat edilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Duvarın örülmesi sırasında özellikle yapılacak olan çalışmanın gerekli şekilde yapılmaması ve kullanılan malzemelerin kalitesiz olması duvarın çökmesine neden olabilir. 

Zaman içerisinde özellikle güneşin etkisi veya hava koşullarının etkisi nedeniyle duvarın daha dayanıksız hale gelmesi söz konusu olabilir. Bu durumda oluşabilecek her türlü darbe duvarın yıkılmasına neden olabilir.

Duvar Çökmesi Neden Olur?

Çökmüş İstinad Duvarı



İstinat Duvarının Çökmesinin Sebepleri

Özellikle yol kenarlarında veya bina çevrelerinde kullanılmakta olan istinat duvarı yıkılması nedenleri duruma göre değişebilir. 

Duvarı araba çarpması veya sel olması gibi durumlarda ya da yol kenarında özellikle toprak kayması gibi durumlarda duvarın çökmesi söz konusu olabilir. Duvarın çökmesi halinde yaşanabilecek olan problemler özellikle hayati risk taşımaktadır. 

Bu nedenle yapılan çalışmalarda özellikle duvarların daha dayanıklı olabilmesi için en uygun şekilde uygulama yapılması gerekir.



0 comments:

Yorum Gönder

Duvar Çökmesi Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Duvar Çökmesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Duvar Çökmesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Duvar Çökmesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Duvar Çökmesi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.