7 Ağustos 2018 Salı

Betonda Renk Düzensizliği Neden Olur?


Beton yüzeyinde meydana gelecek olan problemler arasında özellikle betonda renk düzensizliği dikkat edilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Doğru şekilde uygulama yapılmaması daha sonrasında yaşanacak olan problemlerin etkili olmaktadır. 

Bu durumda yapılacak olan dökme işlemleri sırasında uzman kişiler tarafından yapılan çalışmalar daha sonrasında oluşabilecek problemlerin önlenmesini sağlamaktadır. 

Aynı zamanda kişilerin daha dikkatli şekilde uygulama yapması uzun süre betonun aynı şekilde kullanılmasını sağlamaktadır.

Beton dökme işlemleri sırasında betonda renk düzensizliği neden olur? Özellikle uygulayacak olan kişilerin ayrıntılı şekilde bilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. 

Beton dökme işlemlerinin ardından erken ya da geç bitirme işleminin yapılması özellikle renk düzensizliğinin oluşmasına neden olmaktadır. 

Aynı zamanda betonun ham madde içeriği de bu konuda etkili olmaktadır. Polietilen koruma tabakasının yüzeyi ile temas etmesi de nedenler arasında yer almaktadır. 

Uygulama yaparken kullanılacak olan mallar veya kullanılacak olan ekipmanlarda özellikle oluşacak renk düzensizliği konusunda etkili olmaktadır.


Betonda Renk Düzensizliği Neden Olur?

Beton Dökülme Anı


Betonda Renk Düzensizliği Nasıl Önlenir?

Yaşanacak olan problemi engellemek isteyenler betonda renk düzensizliğini önlemek için farklı çözümler uygulayabilirler. 

Soğuk havalarda yapılacak olan uygulamalar sırasında özellikle kalsiyum klorür içeriğine sahip olan katkı malzemelerinin kullanılmaması gerekir.

Kimyasal kür malzemesi kullanmak isteyenlerin özellikle renk bozup bozmayacak konusunda gerekli incelemelerin yapması gerekir. Beton yüzeyinin sabit ve uygun bir şekilde düzeltilerek daha sonrasında bitirme işlemini yapılması gerekir.




0 comments:

Yorum Gönder

Betonda Renk Düzensizliği Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Betonda Renk Düzensizliği Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Betonda Renk Düzensizliği Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Betonda Renk Düzensizliği Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Betonda Renk Düzensizliği Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.