7 Ağustos 2018 Salı

Boğa Piyasası Neden Olur?


Yatırımcıların ilgisini çeken konulardan biri boğa piyasasıdır. Ayı piyasasının akabinde boğa piyasasın geçiş olabilir.

Boğa Piyasası Tanımı;

Boğa piyasası  gidişatın en kötü durumdaki olduğu ayı piyasasının son aşamasından sonra beklenen pozitif bir yaklaşımın olduğu dönemi ifade eder. 

Yani yatırımcılar iyimser bir tavır içerisindedir.piyasa boğalar hakim olası halinde aynı zamanda fiyatların aşırı yükselişe geçmesi de söz konusudur. 

Hisse  senetleriniz varsa, piyasada bu dönemde etkili kazançlar elde edebilirsiniz. Uzun vadeli yatırımcıların bu anlamda faydalı sonuçlar aldığı bir dönemdir.

Boğa Piyasası Neden Olur?

Ayı ve Boğa Piyasası


Fiyat Grafiği Ne Yöndedir !

Boğa piyasasında yatırım aracı fiyat grafiği yukarı yönde gözlenir. Alımların yapıldığı bir trend olması nedeniyle yukarı doğru hatlar görülür.

Arz-Talep  Açısından Ayı Ve Boğa Piyasaları

Boğa piyasası eğilimleri ile ayı piyasası, arz ve taleple ilişkilendirilebilir. Bunun temel nedeni, fiyatların arz ve taleplerle belirlenmesidir.  Talep artışı, fiyatların yükselmesi nedeni olduğu için azalması da tam tersi durumu ifade eder. 

Ancak bu genel değerlendirme dışında iyi bir piyasa takipçisi olmak gerekir. makro ekonomik bakımdan etki alanı kapsamlıdır. Trend analizlerini açıklamak gerekirse, piyasa eğilimleri bunlarla belirlenir. 

Uzun vadeli bir yatırım aracının fiyat grafiğine bakıldığında piyasaların genel trendini belirleyen direnç ve destek noktalarıdır. Kendini tekrarlayan özellikte olan piyasa trendi zaman dilimlerine göre değişebilmektedir.  Ayı piyasası, boğa eğilimi ayn anda bir arada olamaz. 

Çünkü birbirlerine zıt eğilimlerdir.Ayı piyasası hakkında yazımız için tıklayınız.




0 comments:

Yorum Gönder

Boğa Piyasası Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Boğa Piyasası Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Boğa Piyasası Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Boğa Piyasası Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Boğa Piyasası Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.