7 Ağustos 2018 Salı

Deri Eşyaların Kokması Neden Olur?



Günlük hayatta kullanılan  malzemelerin  üretimi değişik materyallerden oluşabilir. Deri de hayvanlardan alınan malzemedir. Bazen koku yapabilir.

Deri Eşyaların Kokması Neden Olur

Deri eşyaların kokması nedeni  deri ceket giyen  ya da bir deriden üretilen eşyası olan kişilerde  merak edilir. Gerçek hayvan derisi gözenekli bir yapıda olduğu için bulunduğu alanın özelliklerinden etkilenmektedir. 

Rutubet, kir, toz, koku gibi etkenlere kayıtsız kalmaz. Deri üzerine bir  leke olması ve sonrasında bunun temizlenmesi halinde bile  gözeneklerde kalan parçalar olur ve bunlar koku yapabilir. 

Ancak en aza indirilerek ve bazı uygulamalarla derinin kokmasını engellemek mümkündür.

Deri Eşyaların Kokması Neden Olur?

Deri Eşyalar


Deri Kokusu Nasıl Gider?

Deri kokusunu gidermek için öncelikle kokan şeyin üzerine parfüm, kolonya gibi maddeler dökmemek gerekir. Bu gibi hallerde daha da kötü sonuçlar alabilirsiniz.

 Sirke, soda gibi ürünler de olmamalıdır. Deride deformasyona neden olabilir. Deri bir ceketiniz varsa, önce nemli ve temiz bir bez alıp sonra da hafif hareketle silmek işe yarayacaktır. 

Deri temizlemek için bazı firmalar özel ürünler de satmaktadır. Bunlardan alabilir ya da bir pamuğa vazelin sürerek derideki lekeyi gidermeye çalışabilirsiniz. Deri eğer ıslaksa ve bu nedenle kokuyorsa  en kısa  sürede kuruması sağlanmalıdır.

Ancak bunu yaparken dökülmesine neden olmamak ve aniden germemek gerekir.  en sağlıklı kurutma yöntemlerinden biri 50  cm uzaktan kurutma makinesi ile ıslak deriyi kurutmaktır. Eğer çok ıslak değilse de kuruması için bir kağıda sarın ve bekletin.





0 comments:

Yorum Gönder

Deri Eşyaların Kokması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Deri Eşyaların Kokması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Deri Eşyaların Kokması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Deri Eşyaların Kokması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Deri Eşyaların Kokması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.