7 Ağustos 2018 Salı

İcra Takibi Neden Olur?


Bireysel ve kurumsal olarak icra takibi sık görülen bir durumdur.  Borç ödenmemesi halinde yasal olarak yaptırımları ifade eder.

İcra Takibi Tanımı;

Bir kişiden alacaklı olan kişinin, bu alacağını temin etmek için icra müdürlüğünde işlem başlatması işlemi icra takibi olarak tanımlanmaktadır. 

Haciz ise bir borçlu kişinin mal ve haklarına icra müdürlüğü aracılığı ile el konmasıdır. Bu işlemden öncesinde borçlu kişi yazılı uyarı   ile son kez ödeme yapması için uyarılır.

İcra Takibi Neden Olur?

Resmi Dosya


İcra Takibi Neden Olur?

İcra takibi neden olur  sorusuna birçok nedenle yanıt verilebilir.  Örneğin bir kişi kredi kartı borcunu ödemediği için icra takibine alınmaktadır. 

Bankalar 3 ay gecikme sonrasında son kez taksitlendirme için müşterileri arar ve sonra ödenmezse borç avukata verilir ve icra takibi başlatılır.   

Özellikle büyük miktarda ev kredisi ekilmişse ve ödemeleri yapılmadıysa icra takibi hacizle sonuçlanır. İş yerleri başka bir firmaya borçlanmışsa, senet yapmışsa ve bunu ödemediyse alacaklı firma icra takibi başlatılmasını isteyebilir.  

Bazı durumlarda devlet kurumlarına olan borç nedeniyle takip başlatılabilmektedir.  Yani icra takibi başlaması için bir yere yasal zeminden borçlanmanız ve bu borcun da ödenmemesinin yasal kanıtlanması, bunun akabinde icra müdürlüğü üzerinden işlem başlatılması gerekir.

İcra Kağıdı Gelmesi

Eve icra kağıdı gelmesi uyarı niteliğindedir ve belirtilen sürede eğer  ödeme olmazsa nasıl süreç işleneceğini ifade eder. Ulaşmaması hali genelde adres değişikliği ve kayıt olmama ile ilgilidir.

  



0 comments:

Yorum Gönder

İcra Takibi Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- İcra Takibi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- İcra Takibi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- İcra Takibi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde İcra Takibi Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.