4 Ağustos 2018 Cumartesi

Koltuk Gıcırdaması Neden Olur?

Evimizin baş tacı olan koltuk ve kanepeler yeri geldiğinde garip ve istemediğimiz sesler çıkarabilir.Bu seslere halk arasında gıcırdamak yada gıcırtı denilebilir.Koltuk gıcırdamaları neden olur,koltuk gıcırtısı neden olur, sebepleri nelerdir bunları ele alacağız.

Koltuk ve kanepelerin yumuşak kısmının altında yaylar bulunmakta,bu yaylar esnemeyi sağlamakta ve kullanıcılara rahat bir ortam sunmakta.Bu yaylar uzun süreli kullanımda amacını kaybederek esnekliklerini yitirebilir ve gıcırdama sesi çıkarabilirler.

Koltuk Gıcırdaması Neden Olur?
Koltuk ve Kanepeler


Koltuk ve kanepe içindeki yaylar demirden oluştukları için zaman içerisinde hava ile temasından ortaya çıkan paslanma sonucu gıcırdama yada gacırtı seslerini çıkarabilirler.

Bu tip gıcırdamalar sadece koltuk da bulunan yaylardan kaynaklanmaz,koltuk başlıklarının içindeki makaslardan da bu tip sesler duymak mümkün.

Koltuk makaslarından gelen sesler de aynı şekilde makasların demir olmasından dolayı paslanmaya yüz tutmuş olabilir.

Bu gibi gıcırdama durumlarında onarım yapılması gerekir ve bu durum çok fazla bir maliyet gerektirmez.Rahatsız edici kadar bir gıcırdama var ise koltuk ve mobilya döşemecilerinden yardım alınabilir.

Koltuk ve kanepelerin içindeki makaslar yağlanıp onarımı yapılabilir.İçindeki yayların onarımlarını genelde döşemeciler yapabilir aksi takdirde daha fazla bir maliyete yol açılabilir.

Koltuk başlıklarının sökülüp daha detaylı metal aksamları kontrol edilebilir ve onarımı yapılabilir.

0 comments:

Yorum Gönder

Koltuk Gıcırdaması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Koltuk Gıcırdaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Koltuk Gıcırdaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Koltuk Gıcırdaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Koltuk Gıcırdaması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.