5 Eylül 2022 Pazartesi

Als Hastalığı Nedir Neden Olur?

Als Hastalığı Nedir?

Als Hastalığı genel olarak istemli kas hareketlerinden ve bunun kontrolünden sorumlu olan sinir hücrelerinde oluşan hasarların yarattığı durumun nörolojik bir durumudur. Diğer bir adı Amyotrofik Lateral Sklerozdur. İnsan vücudunda bulunan istemli kas grupları çeşitli yürüme, konuşma ve çiğneme gibi fonksiyonları yerine getirmektedir. ALS hastalığının başlangıcı ile birlikte hastada bu fonksiyonların zamanla yavaşladığı görülmektedir.

 

Als Hastalığı Nedir? ilerleyici bir hastalık türü olup zaman geçtikçe oluşan belirtiler daha kötü bir hal almaya başlayacaktır. Günümüzde tedavi yönünden gelişmeler sürdürülen ALS hastalığı için herhangi bir tedavi seçeneği de bulunmamaktadır. Fakat her geçen gün hastalığın ilerleyişini durdurmak açısından çeşitli tedavi süreçleri bulunmaya çalışılmaktadır.

 

 Als Hastalığı Nedir Neden Olur?

Als Hastalığı Neden Oluşur?

ALS hastalığının çeşidi oluşturmuş olduğu belirtiler çeşitli şekillerde bulunmaktadır. Bir hasta vücut fonksiyonlarını düzgün bir şekilde gerçekleştiremezken diğer bir hasta konuşma yetisi gibi problemler yaşayabilmektedir. ALS hastalığı genel olarak kademeli ve artan bir hastalık olarak bilinmektedir. Als Hastalığı Nedir? konusunda en sık görülen belirti çeşitleri ise yürürken tökezleme, eşyaları taşırken yaşanılan güçlük, konuşma esnasında bozulmalar, yutma ve yutkunma problemleri, kas bölgelerindeki kramp ve sertlikler ve baş bölgesine dik tutmada yaşanan güçlükler olarak bulunmaktadır.

 

ALS hastalığı ilk başlarda yalnızca bir bölgede görülebilir. Fakat ilerleyen süreçte komple o bölgeyi etkisi altına alarak kişinin hayati fonksiyonlarını kötü bir duruma sokabilmektedir. Daha ileri belirtilerde kas bölgelerinde oluşan ileri derecede güçsüzlük ve kas kütlesinde azalma gibi sorunlar görülmektedir.

 

Als hastalığının oluşma nedenleri için herhangi bir neden bulunmaması ile birlikte genel olarak %5 ile %10'unda kalıtım yolluğu kaynaklanan aktarımlar olmaktadır. Diğer nedenler arasında gen mutasyonu, anormal bir şekilde protein birikimi, düzensiz bağışıklık düzeyi ve kimyasal dengesizlik olarak bulunmaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Als Hastalığı Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Als Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Als Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Als Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Als Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.