19 Eylül 2022 Pazartesi

Araba Tutması Nedir Neden Olur?

Araba Tutması Nedir?

Hareket halinde kişinin yaşamış olduğu bulantı ve kusma hissiyatı çoğu zaman karşılaşılabilen durumlardan biri olmaktadır. Genellikle hareket halindeki araçlar içerisinde bulunan kişilerin hareket hassasiyeti sebebiyle yaşadığı durumları oluşturmaktadır. Kimi zaman bir gemi tren veya araba gibi taşıtlar olabilmektedir.

 

Genel olarak bu duruma hareket hastalığı da denmektedir. Bu hastalık hiç kulak bölgesinde sıklıkla görülen bir bozukluk olarak bilinmektedir. Uçak, otobüs, araba veya dalgalı deniz gibi taşıt hareketlerinde ortaya çıkan durumlardır. Araba tutması nedenleri ile kişinin dengesi bozulmakta ve bedensel hareketlerini yeterli şekilde gerçekleştirmekte güçlük yaşamaktadır.

 

Araba tutması durumlarındaki yaşanan belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Araba Tutması Nedir? genel belirtileri ise kusma bulantı veya baş dönmesi gibi durumlar olmaktadır. Kimi zaman da panikleme huzursuzluk terleme ve daha benzerleri gibi sıkıntılar oluşabilmektedir.

 

Araba Tutması Nedir Neden Olur?

Araba Tutması Neden Olur?

Araba tutması durumları tehlikeli bir durum olmamakla birlikte kişiyi rahatsız edebilecek düzeye çıkabildiği de görülmektedir. Bu durumlarda sakin kalıp derin bir nefes almak oldukça faydalı olacaktır. Özellikle araba tutmalarında seyir halindeki araç ulaşımı tamamladıktan sonra hastalığın şikayetleri de tamamen silinmiş olacaktır.

 

Araba Tutması Nedir? sebeplerine gelecek olursak temelde oluşan hareket beyin tarafından algılanıp 3 farklı sinirsel yol aracılığıyla iletilir. Bunlar iç kulak bölgesinden gelen uyarılar gözlerden alınan uyarılar ve vücutta bulunan derin dokulardan yani proprioseptör adı verilen bölgeden gelen uyarılar olarak bulunmaktadır. Genellikle kişi yürümeye başladığında bu üç sinirsel yol aracılığı ile beyin tarafına mesajlar gider.

 

Bunun yanı sıra bilinçli bir şekilde hareket edilmediğinde örnek olarak araba yolculukları gelen mesajlar beyin tarafından düzgün bir şekilde koordine edilemez. Bu nedenle de araba tutması denilen durumlar yaşanabilmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Araba Tutması Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Araba Tutması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Araba Tutması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Araba Tutması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Araba Tutması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.