19 Eylül 2022 Pazartesi

Araç Teklemesi Nedir Neden Olur?

Araç Teklemesi Nedir?

Günümüzde hayatın vazgeçilmez parçalarından birisi olan otomobiller bazı durumlarda arıza çıkarabilmektedir. Bu arızaların en başında motor ve yürür aksam aracılığıyla oluşan sorunlar gelmektedir. Düzenli bir şekilde mekanik aksam yönünden bakıma girmeyen araçlar arızalar oluşturabilmektedir.

 

Araç Teklemesi Nedir? bu sorunların başında gelen arızalardan biri olarak bilinmektedir. Tekleme durumlarının birden fazla ve farklı şekillerde sebebi de bulunmaktadır. Bu arızaların yaşanmaması için düzenli olarak motor bölgesinde bulunan parçaların bakım işlemlerinin yapılması gerekecektir.

 

Aracınız ile yolda seyir halindeyken ara ara veya düzenli olarak motorun stop etmesi, bir anda gaz kesip tekrar devam etmesi gibi durumlar aracın teklemesi olarak tanımlanmaktadır. Bu problemin en önemli nedeni ise aracın elektronik aksamında yaşanan belli başlı arızalar olmaktadır. Düzenli kontreller ve bakım aşamaları altında bu sorunlar kontrol altına alınabilmektedir.

 

Araç Teklemesi Nedir Neden Olur?

Araç Teklemesi Neden Olur?

Özellikle aracın motor bünyesinde bulunmakta olan ateşleme bobinleri ve ateşleme sisteminde yaşanan sorunlar dolayısıyla araç tekleme yapabilmektedir. Bu sistem içerisinde buji kablosu, buji, distribütör ve bobin gibi birçok farklı parça bulunmaktadır. Bununla birlikte aracın teklemesi birçok farklı sorunlarla kaynaklanabilmektedir.

 

Elektronik ateşleme sisteminde yaşanmakta olan bir arızadan dolayı da sebep olabilmektedir. En uygun şekillerde tespit yapılabilmesi açısından aracı cihaza bağlayarak arızalı parçanın bulunması fayda sağlamaktadır. Araç Teklemesi Nedir? yalnızca ateşleme sisteminden de kaynaklanmamaktadır. Özellikle triger kayışında oluşmuş olan tahribatlar da tekleme sorunun kaynakları olabilmektedir.

 

Bu sebeple düzenli şekillerde yola çıkmadan önce araç kontrolü ve bakımı yapılması önerilmektedir. Ateşleme işlemini daha iyi bir şekilde gerçekleştirmek için avans ayarı sisteminin de uygun şekillerde bakım yapılması gerekecektir. Aracın çalışması için ateşlemeye fayda sağlayan tüm parçalar kontrol edilmelidir.

0 comments:

Yorum Gönder

Araç Teklemesi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Araç Teklemesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Araç Teklemesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Araç Teklemesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Araç Teklemesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.