19 Eylül 2022 Pazartesi

Bilgisayar Kilitlenmesi Nedir Neden Olur?

Bilgisayar Kilitlenmesi Nedir?

Bilgisayarınızda çalışma halindeyken veya bir oyun esnasında bilgisayar kilitlenme arızaları oluşabilmektedir. Bu arıza bilgisayar kullanıcısının oldukça canını sıkan durumlardan birisidir. Bu arızaların giderilmesi açısından birçok farklı yöntemlerde uygulanabilmektedir. Bilgisayarın kilitlenebilmesi durumları birçok farklı nedene bağlı olarak da gerçekleşebilmektedir.

 

Bilgisayar Kilitlenmesi Nedir? genel olarak cihazın işletim sisteminin çökmesi ile birlikte meydana gelmektedir. Bu gibi durumlarda arızanın kaynağına yoğunlaşarak çözüm sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu yeterli gelmediği takdirlerde bilgisayarın yetkili servisi ile görüştürerek tamir edilmesi de sağlanabilmektedir.

 

Cihazın kilitlenme aşamasına gelmesinden ötürü birçok farklı işlem aksayarak kullanıcıyı rahatsız etmektedir. Kilitlenme durumlarının yaşanmasında donanımsal veya yazılımsal olarak nedenler de bulunmaktadır.

 

Bilgisayar Kilitlenmesi Nedir Neden Olur?

Bilgisayar Kilitlenmesi Neden Olur?

Bilgisayarların kilitlenmesinde etkili olan sebeplerden birisi ram arızaları olmaktadır. Cihazda yer alan ram parçası herhangi bir hasar veya sistemsel zarar görmüşse Bilgisayar Kilitlenmesi Nedir? oluşabilmektedir. Ram parçasında her türlü depolandığından ötürü işletim sisteminin de çökmesine sebep verebilmektedir. Bu durumlarda da cihazın kilitlenmesine kaynak olmaktadır. Ram kaynaklı oluşan kilitlenmelerden dolayı ekranda Fatal Exceltion yazısı belirtmektedir.

 

Diğer bir sorunlardan birisi ise sürücü problemleri açısından oluşan arızalardır. Cihazın sürücülerinin yüklenmemiş veya yanlış bir şekilde yükleme durumlarında kilitlenme gibi problemler yaşanabilmektedir. Oluşan bu durumu kontrol etmek için aygıt yöneticisi kullanılabilir. Kilitlenme kaynaklı sorunlardan birisinin nedeni ise aşırı ısınma problemleri olmaktadır.

 

Özellikle yardımcı fan kullanılmadığı takdirde cihaz aşırı bir şekilde ısınarak kilitlenme gibi durumları yaşatabilmektedir. En önemli nedenlerinden birisi ise zararlı yazılımlar kaynaklı virüs durumları olmaktadır.

 

Cihazın çalışmasını ve açılmasını engelleyen zararlı yazılımlı virüsler oluşabilmektedir. Bu da sistemin çökmesini bununla birlikte kilitlenmesine de sağlamaktadır. Bu durumlardan en az bir şekilde korunmak için antivirüs programlarını kullanmak fayda sağlayacaktır.

0 comments:

Yorum Gönder

Bilgisayar Kilitlenmesi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Bilgisayar Kilitlenmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Bilgisayar Kilitlenmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Bilgisayar Kilitlenmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Bilgisayar Kilitlenmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.