19 Eylül 2022 Pazartesi

Aviofobi Nedir Neden Olur?

Aviofobi Nedir?

Dünya genelinde sıklıkla karşılaşılan durumlardan birisi de Aviofobi Nedir? durumları olmaktadır. Genel tanımı olarak kişinin herhangi bir uçan vasıtaya binmesine neden olan uçuş korkularını yansıtmaktadır. Kişinin seyahat özgürlüğünü de yüksek derecede kısıtlayan ve duygusal olarak da zorlu bir sürece sokan uçuş korkusunu anlatmaktadır.

 

Her yaş grubunda sıklıkla görülmekte olan uçuş korkusu tedavi edilmesi de gereken önemli psikolojik rahatsızlıklardan birisidir. Birçok farklı nedene bağlı olarak gelişmekte olan bu korku kişilerin seyahat ve duygu durum bozukluklarını meydana getirmektedir. Bazı durumlarda bu rahatsızlık kişinin uçağa binmesinden sonra ortaya çıktığı görülmektedir.

 

Uçağa bindikten sonra endişe ve kaygı hissi beraberinde gelmektedir. Bunun yanı sıra kalp hızında artış, nefes almada zorluk, terleme ve kas hassasiyetinde azalma gibi çeşitli belirtilerde oluşabilmektedir. Vücutta uyuşma, baş dönmesi, karın ağrısı, bulantı, baygınlık veya gerginlik gibi belirtilerin ve görüldüğü olmaktadır.

 

Aviofobi Nedir Neden Olur?

Aviofobi Neden Olur?

Uçuş korkusu fobisi dünyada sıklıkla her yaş grubunda görüldüğü olmaktadır. Tedavi edilmesi de gerekli olan ruhsal sorunlardan birisidir. Aviofobi Nedir? durumları için uzman bir psikolog danışmanı başvurularak tedavi yoluna gidilebilmektedir. Korkunun kaynağına yönelerek terapi işlemleri uygulanmaktadır. Korku nedeni tespit edilerek buna bağlı olarak tedavi yöntemi belirlenmektedir.

 

En büyük nedenlerden birisi ise kişinin izlemiş olduğu dizi veya filmler dolayısıyla olabilmektedir. Uçak kazaları kişinin ciddi anlamda endişe ve kaygı derecesini arttırarak aviofobi durumlarını beraberinde getirmektedir. İzlenmiş olduğu bir uçak kazası haberi de bu korkunun tetiklenmesine oldukça etkili olmaktadır.

 

Bir diğer nedenlerden birisi ise çevresel faktörler dolayısıyla olduğu görülmektedir. Geçmiş zamanda yapılmış olan kötü hava koşullarına bağlı olarak gelişen türbülanslı bir uçuş deneyimi de aviofobi durumlarını beraberinde getirdiği görülmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Aviofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Aviofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Aviofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Aviofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Aviofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.