19 Eylül 2022 Pazartesi

Atelofobi Nedir Neden Olur?

Atelofobi Nedir?

Bu fobiye sahip olan kişiler genellikle kusurlu olma halinden oldukça ve yüksek oranda korku hali içerisinde olmaktadır. Diğer bir adıyla kişinin kendini mükemmel olamama endişesi içerisinde bulmuş olduğu bir korku halidir. Fobi sahibi kişiler oldukça engelleyici ve ciddi anlamda olumsuz etkileri bir arada yaşamaktadır. Hatta bu durum iş hayatından sosyal hayata kadar her türlü alanda karşılarına çıkarak olumsuz etkiler yaratmaktadır.

 

Atelofobi Nedir? durumlarında kişinin mükemmel olamaması onun için oldukça kaygı ve endişe yaratıcı bir durum haline gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre bu durum çoğunlukla obsesif ve mükemmeliyetçi bir kişiliği yansıtan zihinsel bozuklukları göstermektedir. Bu fobiye sahip olan kişiler genellikle saplantılı derecede mükemmel olma ve kusurlu olmaktan kaçınmaya çalışmaktadır.

 

En önemli belirtileri arasında kişinin özgüven sahibi gibi bir duygu durum halinde olmasıdır. Ne kadar çok öz güvenli olsa da bu durum sanıldığının tam aksine olmaktadır. Başka insanları eleştirdiği gibi kendisini çok daha yüksek oranda eleştiri altında tutmaktadır.

 

Atelofobi Nedir Neden Olur?

Atelofobi Neden Olur?

Bu fobinin görüldüğü kişiler genellikle takıntılı sert mizaçlı ve talepkkar niteliğe sahip kişiliğe bürünmektedir. Kendileri her zaman kusursuz ve mükemmeliyetçi bir halde olmak zorundadır. Bir takıntı haline gelebilen Atelofobi Nedir? durumları kişinin hayatını da olumsuz derecede etkileyen bir hastalık durumudur.

 

En önemli nedenleri arasında ise yapılan araştırmalara göre öğrenme bileşenleri ve genetik olarak aktarılan bileşenler olmaktadır. Kişinin çocukluk zamanında görmüş olduğu eğitim yöntemleri eğitimi veren kişiler ve en önemlisi de ebeveynlerin rolü olmaktadır. Fobinin oluşumunda ve ilerleyen süreçte daha yoğun bir şekilde görülmesinde etkili olmaktadır.

 

Çocukluk zamanında görmüş olduğu travmatik olaylar ve maruz kalmış olduğu davranışların da oldukça yüksek nedenleri olmaktadır. Ailesinde saplantılı mükemmelliyetçi veya takıntılı insanlar varsa bunun kişiye de aktarılması mümkündür.

0 comments:

Yorum Gönder

Atelofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Atelofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Atelofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Atelofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Atelofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.