20 Eylül 2022 Salı

Astrofobi Nedir Neden Olur?

Astrofobi Nedir?

Bu fobi türüne sahip olan kişiler genellikle uzay, evren ve her türlü gök cisimlerinden korkma eğilimini göstermektedir. Fakat daha çok yıldızlar ve benzerleri olan gök cisimlerinden korku haline girmektedir. Her ne kadar yıldız ve gök cisimleri kişiye büyüleyici ve sonsuz bir his verse de bazıları için bu durum pek de sanıldığı gibi olmayabilir.

 

Astrofobi Nedir? durumlarını yaşayan insanlar şiddetli bir korku halinde yıldız ve gök cisimlerine karşı semptomlar göstermektedir. Anksiyete bozukluklarının bir parçası olan fobi türü uzay ve evrende yer alan yıldız veya göksel cisimlerin aşırı bir şekilde kontrol edilemez halde korku haline girmesini yansıtmaktadır.

 

Fobi sahibi kişi bu korku halini kendi içerisinde bir kaygı bozukluğu olarak yaşamaktadır. Yıldızlardan yoğun bir şekilde korku haline girerek her karşı karşıya geldiğinde yüksek bir endişe durumu içerisinde bulunmaktadır. Dünyada görülme olasılığı oldukça düşük olan bir fobi türü olsa da kişide oldukça ciddi sorunlara sebep verebilmektedir.

 

Astrofobi Nedir Neden Olur?

Astrofobi Neden Olur?

Fobi sahibi kişi yıldızlardan korkması sebebiyle çeşitli önlemler alabilmektedir. Kendine karşı almış olduğu bu önlemler neticesinde günlük yaşantısını ve sosyal hayatını oldukça ciddi anlamda olumsuz hale getirmektedir. Örnek olarak gökyüzünü görmemek açısından ve bu riski almamak için kendini eve kapatmaktadır.

 

Astrofobi Nedir? durumunu yaşayan kişiler oldukça olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmaktadır. Kişi bu fobi ile kalp atış hızında artış, çarpıntı, boğulma hissi, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi çeşitli belirtiler yaşayabilmektedir.

 

Oluşma nedenlerine bakacak olursak kesin sebepler tam olarak bilinmemektedir. Uzmanların yapmış olduğu araştırmalara göre genellikle deneyimler ve yaşanmış travmatik olaylar sebebiyle oluştuğu görülmektedir. Veya kişinin duygusal bir yük altında karşı karşıya kalmış olduğu durumlar ile açıklanabilmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Astrofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Astrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Astrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Astrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Astrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.