20 Eylül 2022 Salı

Astrafobi Nedir Neden Olur?

Astrafobi Nedir?

Özgül fobi türlerinden birisi olan astrafobi kişinin yoğun bir şekilde fırtına ve gök gürültüsü olaylarına karşı geliştirmiş olduğu korku durumlarını yansıtmaktadır. Kişi havanın kötüye gitmesinden gök gürültüsü seslerinden ve şimşek çakması durumlarından yoğun bir şekilde korku haline girmektedir.

 

Astrafobi Nedir? durumlarını tetikleyen birçok farklı etken de olabilmektedir. Bu fobiyi yaşayan kişiler günlük sosyal hayatından ve sosyal yaşantısından oldukça uzak bir hayat yaşadığı da görülmektedir. Özellikle havanın kapalı olduğu ve gök gürültüsünün yaşandığı durumlarda evlere kapanarak zaman geçirmektedirler.

 

Bunun yanında evdeki pencereleri kapatıp çok yüksek seste müzik dinleme durumlarını da yaptıkları görülmektedir. Yaşanan şimşek çakma olayını görmemek açısından perdeleri kapatıp hatta bazen yorgan altına saklandıkları bile olmaktadır.

 

Kendilerini tamamen izole ederek fırtına ve gök gürültüsü durumlarından uzak durmaya çalışmaktadırlar. Şimşek ve gök gürültüsü sesi fobi sahibi kişide oldukça kaygı verici düşüncelere sebep olmaktadır. Yaşanan bu olayın kendilerine ciddi anlamda zarar vereceğini düşünmektedirler.

 

Astrafobi Nedir Neden Olur?

Astrafobi Neden Olur?

Bu fobiye sahip olan kişiler sık sık hava durumunu kontrol etme durumlarını da yaşamaktadırlar. Dışarıya çıkmadan önce sürekli olarak kontrol halinde olup hava kötüyse dışarıya bile çıkmaktan vazgeçmektedirler. Bu durumun yaşamasının en önemli nedenlerinden birisi travmatik olaylar sebebiyle olmaktadır.

 

Kişi daha öncesinde gök gürültüsü ve fırtına gibi olaylardan dolayı zarara uğramış ise bu doğa olaylarından aşırı derecede korkmaktadır. Hatta Astrafobi Nedir? durumlarını endişe halinde yaşayarak dışarıya çıkmamaktadır.

 

Bu olayı tecrübe etmenin yanı sıra başka bir kişinin başına geldiğini görmek bile astrafobi korkusuna kapılmaya yetmektedir. Özellikle Küçük yaşlarda fırtına ve gök gürültüsü sesinden korkan çocuklarda ilerleyen süreçte bir fobi haline geldiği görülmektedir. Uzman bir psikolog danışman yardımı alarak tedavilerinden uygulandığı da görülmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Astrafobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Astrafobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Astrafobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Astrafobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Astrafobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.