20 Eylül 2022 Salı

Astenofobi Nedir Neden Olur?

Astenofobi Nedir?

Bu fobiye sahip olan kişiler genellikle güçsüz olmaktan korkma hali içerisinde bulunarak bir endişe ve kaygı halleri yaşamaktadır. Genellikle vücudunun sahip olmuş olduğu gücünü yitirmesinden ve zayıf bir hale gelmesinden korkmaktadırlar. Psikolojik bir rahatsızlık olan fobi türü genellikle çekingen olan insanlarda daha çok görüldüğü muhtemel olmaktadır.

 

Astenofobi Nedir? durumlarını yaşayan kişiler genellikle güçsüz olmaktan korkağın yanı sıra kendine yetememe gibi durumlar ile de karşı karşıya kalmaktadır. Çözüm odaklı olarak uzman bir psikiyatri tedavisi görerek çözüm almak mümkün olmaktadır. Kişi yaşamış olduğu astenofobi durumlarında çeşitli belirtiler de göstermektedir.

 

En yaygın görülen belirtiler ise korku, endişe, kaygı, kaslarda belirgin halsizlik, kalp atışında hızlanma gibi durumlar olmaktadır. Kişinin hayatını oldukça olumsuz şekilde etkileyen bir korku hali yaratarak yaşantısını doğrudan etkilemektedir. Evinden dışarıya çıkmadığı durumları bile meydana getiren yoğun fobi korkuları yaşanmaktadır.

 

Astenofobi Nedir Neden Olur?

Astenofobi Neden Olur?

Bu fobi yaşayan kişi genellikle güçsüzlük halinden endişe duyarak bir korku kapsamına girmektedir. Kendine yetememe gibi durumları da kapsayan fobi türü kişinin hayatını olumsuz derecede ciddi anlamda etkilemektedir. Astenofobi Nedir? halini yaşayan kişilerdeki etkilerin sebepleri çeşitli nedenlerden dolayı oluştuğu görmektedir.

 

En sıklıkla belirtilen sebeplerden birisi ise travmatik olaylar ve öğrenilmiş durumlar sebebiyle olduğu görülmektedir. Kişi yaşamış olduğu travmatik bir etken dolayısıyla kendinde güçsüzlük endişesi ve kaygısı oluşturacak hale gelmektedir. Bu sebeple aynı durumu yaşamaktan çekindiğinden kendini güçlü hissederek kapatmaktadır.

 

Kendine yetememe gibi bir durum içerisine de girerek oldukça olumsuz durumlar yaşadığı görülmektedir. Tek bir durumdan değil birçok farklı olay neticesinde veya çevresel faktörler sebebiyle de geliştiği görülmektedir. Uzman bir psikolog danışman yardımı eşliğinde çözümler sağlandığı da görülmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Astenofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Astenofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Astenofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Astenofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Astenofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.