20 Eylül 2022 Salı

Asimetrifobi Nedir Neden Olur?

Asimetrifobi Nedir?

Belli durumlarda çoğu insanın yaşamış olduğu davranışlardan biri olan simetri hastalığının yoğun bir şekilde yaşandığı durumlar da olmaktadır. Dünyada çoğu insan düzeni sever ve buna göre yaşantısını devam ettirmektedir. Fakat kimi insanlar bunu oldukça yoğun bir şekilde yaşayarak Asimetrifobi Nedir? yaşayabilmektedir.

 

Bu fobinin genel tanımı genellikle kişinin simetrik olmayan her türlü şeyden korkma düzeyinde reaksiyon göstermesi olarak tanımlanmaktadır. Özellikle ev ortamında yaşanan düzensizlik ve eşitsizlik gibi durumlardan endişe ve kaygı halinde korku duymaktadır.

 

Fobi sahibi kişi bu durumlardan ötürü sosyal hayatını ve günlük yaşamını olumsuz derecede etkilemektedir. Genellikle kişi öznel veya nesnel olarak her türlü asimetrik durumda aşırı bir şekilde kaygı ve endişe durumları hissetmektedir.

 

Yoğun bir şekilde yaşayan asimetri hastaları simetrik olmayan yerlerden uzak durarak yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Bunun yanı sıra evden dışarıya çıkmamaya çalışan fobi hastaları da olduğu bilinmektedir.

 

Asimetrifobi Nedir Neden Olur?

Asimetrifobi Neden Olur?

Genellikle halk arasında simetri hastalığı olarak da nitelendirilen durum kişinin simetrik olmayan her türlü şeye karşı duymuş olduğu korkuyu yansıtmaktadır. Bu fobiye sahip olan kişiler için asimetri durumlarını yaşamanın yanı sıra bunu hayal etmek bile oldukça yoğun bir şekilde korku ve kaygı verici durumlar oluşturmaktadır.

 

Yoğun bir şekilde Asimetrifobi Nedir? durumlarını yaşayan kişiler yüksek bir şekilde panik atak durumlarını da yaşayabilmektedir. Genel olarak belirtileri arasında kan basıncında görülen ani artış, kalp hızlanması, nefes alıp vermedeki düzensizlik, terleme ve birçok farklı etken bulunmaktadır. Fobinin nedenleri olarak genellikle kesin ve net bir cevap bulunmamaktadır.

 

Araştırmacıların yapmış olduğu incelemeler doğrultusunda kişinin genetiğinde olması ve çevresel öğrenilmiş durumlar aracılığıyla oluştuğu görülmektedir. Fobi sahibinin ailesinde bu hastalığa veya fobiye sahip olan bir kişi varsa kendisini de geçmiş olma olasılığı muhtemeldir.

0 comments:

Yorum Gönder

Asimetrifobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Asimetrifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Asimetrifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Asimetrifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Asimetrifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.