20 Eylül 2022 Salı

Aritmofobi Nedir Neden Olur?

Aritmofobi Nedir?

Nadir olarak görünmekte olan fobi türlerinden biri olan aritmofobi kişinin sayılara karşı göstermiş olduğu bir korku halini yansıtmaktadır. Fobi sahibi kişi patolojik sayılardan aritmetik rakamlardan ve matematik durumlarından korkmaktadır. Bir anksiyete bozukluğu olan Aritmofobi Nedir? kişide matematiksel hesaplama ile ilgili her türlü gelebilecek uyarıdan yoğun bir şekilde anormal derecede korkmasına sebep olmaktadır.

 

Bu fobi türü genellikle spesifik olarak nitelendirilen bozukluklar arasında bulunmaktadır. Kişi sahip olduğu bu fobi yüzünden günlük yaşamını ve sosyal hayatını ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Kişi her türlü akademik veya iş ortamlarında bu fobi yüzünden önemli oranlarda olumsuz etkilenmektedir.

 

Yoğun bir şekilde bu fobi türünü yaşayan kişiler genellikle endişe ve kaygı durumlarını üst seviyede yaşamaktadır. Günlük hayatta karşılaşabileceğimiz hesaplama işleri ve bütçe yönetme gibi durumlar açısından aritmofobi hastaları oldukça kötü durumlar içerisine girebilmektedir.

 

Aritmofobi Nedir Neden Olur?

Aritmofobi Neden Olur?

Aritmofobi durumlarını çözebilmek açısından birçok farklı psikolojik terapiler de uygulanmaktadır. Bu sayede kişi sahip olduğu endişe ve kaygı durumlarını karmaşık bir halden daha düzenli bir duruma getirebilmektedir. Aritmofobi Nedir? durumları özellikle tanı kategorileri arasında bulunan bir anksiyete bozukluğu olarak bilinmektedir.

 

Bu hastalığa sahip kişiler örnek olarak bir matematik sorusu çözmeye çalıştıklarında gergin ve kaygılı bir hal içerisine girmektedirler. Hatta bu durumdan kaçma isteğine kadar bir durum içerisine girdikleri gözlemlenmektedir. Bu fobiye sahip kişiler genellikle yoğun bir anksiyete tepkisi göstermektedirler. Bunun yanı sıra solunum hızında yaşanan artış, kalp hızında yükselme, terleme, göz bebeği genişlemesi ve mide bulantısı gibi durumların yaşandığı da görülmektedir.

 

En önemli nedenleri arasında ise çevresel unsurların olduğu görülmektedir. Travmatik nedenler dolayısıyla da ortaya çıkabildiği görülmektedir. Psikoterapi tedavi yöntemleri ile etkili bir şekilde çözüm yoluna gidilebildiği de görülmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Aritmofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Aritmofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Aritmofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Aritmofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Aritmofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.