20 Eylül 2022 Salı

Araknofobi Nedir Neden Olur?

Araknofobi Nedir?

Bu fobiye sahip kişiler genellikle örümceklere karşı aşırı bir hassasiyet halinde olmaktadırlar. Birçok nedene bağlı olarak gelişen Araknofobi Nedir? durumları örümceklerden aşırı bir şekilde korkma ve tiksinme gibi durumları meydana getirmektedir.

 

Uygun şekilde tedavi yoluna gidilmediği durumlarda ilerleyerek kişinin hayatını oldukça riske atan durumları ortaya çıkarabilmektedir. Fobi sahibi kişi örümceğin yapmış olduğu ağ alanını görmesi veya örümceğin ismini duyması bile aşırı bir şekilde kaygı ve tepki vermesine neden olmaktadır.

 

Günümüzde oldukça sık karşılaşılan durumlardan biri olarak nitelendirilmektedir. Pek çok sebebe bağlı olarak gelişen fobi dünyada en çok görülen türlerden birisidir. Kişi örümcek görmesine gerek olmadan bir örümcek resmi gördüğünde dahi aşırı bir şekilde korku ve tiksinme hissine kapılabilmektedir.

 

Araknofobi Nedir Neden Olur?

Araknofobi Neden Olur?

Fobi sahibi kişi herhangi bir örümcek ile karşı karşıya geldiğinde aşırı bir derecede korku ve endişe hali içerisine girmektedir. Hatta ilerleyen süreçte çığlık atarak ortamdan uzaklaşma gibi durumların dahi içerisine girebilmektedir. Araknofobi Nedir? durumlarını yaşayan kişiler genellikle kaşınma veya yanma, titreme, yüzde kızarma, çarpıntı, nefes darlığı, ağız kuruluğu, mide bulantısı, bilinç kaybı, tansiyon düşüşü ve bayılma gibi belirtiler yaşamaktadır.

 

Bu durumun oluşmasının kesin bir nedeni olmamakla birlikte çeşitli düşünceler yer almaktadır. Eskiden ortaya atılan düşüncelerin arasında örümceklerin zehirli olabilmesi sebebiyle bu fobinin ortaya çıkabilmesi muhtemel görülmekteydi. Kişi bu sebeple örümceği bir tehdit olarak görüp korku düzeyine varacak kadar çekinmekteydi.

 

Fakat en yaygın ve bilindik nedenleri arasında genetik ve travmatik sebepler olmaktadır. Kişinin ailesinde örümcek korkusu yaşayan birisi varsa bu kendisine de aktarıldığı görülmektedir. Veya geçmiş zamanda yaşamış olduğu korku dolu bir örümcek tecrübesi varsa ilerleyen süreçte karşısına çıkarak bunu bir fobi haline getirmesi de mümkün bir haldedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Araknofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Araknofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Araknofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Araknofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Araknofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.