20 Eylül 2022 Salı

Arakibutirofobi Nedir Neden Olur?

Arakibutirofobi Nedir?

Spesifik fobi türlerinden olan arakibutirofobi kişinin günlük hayatta tüketmiş olduğu yer fıstığı ezmesi nedeniyle oluşmaktadır. Kişi bu durumu yaşarken yemiş olduğu yer fıstığı ezmesinin damağına yapışıp kalma halinden korku duymaktadır. Bu sebeple birçok farklı olumsuz durumu da bir arada yaşadığı görülmektedir.

 

Fobi sahibi kişi bu durumlarda çeşitli önlemler almak için günlük yeme alışkanlıklarında önemli değişiklikler de yaptığı görülmektedir. Arakibutirofobi Nedir? durumları kişinin günlük hayatını olumsuz derecede etkileyen durumları yansıtmaktadır.

 

Her ne kadar sık rastlanmayan fobi çeşitlerinden biri olsa da gerçekleştiği durumlarda kişinin hayatını olumsuz derecede etkilemektedir. Yemiş olduğu her türlü besini kontrol ederek yer fıstığına dair her türlü yiyecekten uzak durmaya çalışmaktadır. Bu durum için çeşitli tedavi yöntemleri uzman psikolog danışmanları aracılığıyla yapılmaktadır.

 

Arakibutirofobi Nedir Neden Olur?

Arakibutirofobi Neden Olur?

Nadiren görülmekte olan fobi türlerinden birisi olan arakibutirofobi kişinin sosyal yaşamını da oldukça etkileyen durumlardan birisidir. Yoğun olarak görülen çeşitli belirtileri ve buna bağlı sebepler mevcuttur. Kişi Arakibutirofobi Nedir? durumlarını yaşarken aşırı terleme, endişe, kaygı, kalp atış hızında yaşanan artış ve kas hareketliliğinde azalma gibi durumlar oluşturabilmektedir.

 

Bu durumların yaşanmasının ve fobi haline dönmesinin birçok sebebi de olmaktadır. Genellikle öğrenilmiş durumlar olarak ortaya çıkan korku halleri olarak bilinmektedir. Kişi yer fıstığı ezmesi yerken damağına yapışıp kalması ve bununla birlikte nefessiz kalıp tehlikeli bir durum içerisine girmesinden korkmaktadır. Bu sebepten yer fıstığı ezmesi gibi yiyeceklerden uzak durarak kendini izole etmeye çalışmaktadır.

 

Damağa yapışıp kalan yer fıstığı ezmesinin kendisini boğacağını ve türlü tehlikeler açacağını düşünmektedir. Bu durumlar öğrenilmiş bir fobi olduğundan ötürü çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir. Alanında uzman bir psikolog danışmanından yardım alınarak çözümler üretildiği görülmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Arakibutirofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Arakibutirofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Arakibutirofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Arakibutirofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Arakibutirofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.