20 Eylül 2022 Salı

Apifobi Nedir Neden Olur?

Apifobi Nedir?

Bu duruma sahip kişiler genel olarak arı korkusu yaşayan bireyler olarak nitelendirilmektedir. Spesifik fobi türlerinden biri olan Apifobi Nedir? durumlarına neden olacak birçok farklı etken bulunmaktadır. Bu sebeple hangi nedenden dolayı oluştuğu hakkında da kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

 

Kişi bu fobiye yakalandığında arı görmesi halinde hatta bu durumu düşünmesi ile bile aşırı bir şekilde korku hali içerisine girebilmektedir. Yaşadığı korkunun anlamsız bir hal olduğunu bilmesi ile birlikte bunu kontrol edememektedir. Kişi bu sebeple arılar ile karşı karşıya gelebileceği her türlü ortamdan uzak durmaya çalışmaktadır.

 

Böyle bir durum yaşandığında ise yüksek şekilde kalp hızında artış, nefes darlığı, terleme ve mide bulantısı gibi çeşitli semptomları yaşayabilmektedir. Alanında uzman bir psikolojik danışman yardımı ile davranış terapi yollarına gidilerek bu sorun çözülebilmektedir.

 

Apifobi Nedir Neden Olur?


Apifobi Neden Olur?

Fobi türlerinde en sık rastlanan durumlardan birisi travmatik olaylar sebebiyle olmaktadır. Arı korkusu fobisi de daha öncesinde kişinin yaşamış olduğu negatif tecrübeler ve öğrenmiş davranışlar nedeniyle oluşabilmektedir. Örnek olarak kendisini bir arının sokmasını veya başka birinin bir arı tarafından soktuğunu görmesi bir kaygı durumu oluşturmaktadır.

 

Bu sebeple de Apifobi Nedir? durumları meydana gelebilmektedir. Bu fobi türünde kişi olumsuz durumu kendisi de yaşamış olabileceği gibi bir başkasının yaşamış olduğunu görüp korku hali oluşturabilmektedir. Arıların sokmasının yaratmış olduğu endişe ile birlikte korku halinin nüks ettiği kaygı ve endişe durumlarını yansıtmaktadır. İlerleyen durumlarda ise kişi bulunmuş olduğu ortamı terk etme isteği ve yüksek derecede korku hali yaşayabilmektedir.

 

Öğrenilmiş durumlar veya yaşanmış travmatik olaylar sebebiyle daha baskın bir hale geldiği gözlemlenmektedir. Kişileri aşırı bir şekilde endişe hali içerisine girerek anksiyete durumlarını yaşamaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Apifobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Apifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Apifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Apifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Apifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.