20 Eylül 2022 Salı

Antropofobi Nedir Neden Olur?

Antropofobi Nedir?

Antrofobi olarak da nitelendirilen bu fobi türünde herhangi bir klinik bozukluk olarak nitelendirilmese de spesifik anlamda bir fobi olarak düşünülmektedir. Bu fobiyi yaşayan insanlar genellikle insanlardan korku halinde bir kaygı içerisinde bulunmaktadır. Yaşanan bu durum kişinin sosyal hayatını ve günlük yaşantısına oldukça olumsuz etkiler yaratmaktadır.

 

İnsanlardan korktuğu için evinden dışarıya çıkamayan fobi sahibi insanlar da bilinmektedir. Antropofobi Nedir? genellikle sosyal anksiyete bozukluğu kavramına benzese de birbirinden ayrılmaktadır. Sosyal kaygı bozukluğu sosyal fobi durumlarında kişi genellikle insanların yoğun olduğu bir ortamda anksiyete haline geçmektedir.

 

Bu bir markette kasiyer veya çalışan ile iletişime geçmek esnasında da geçerli olabilmektedir. Bunun yanı sıra teorik olarak antropofobi sosyal fobi ile ilgisi olmayan semptomları kapsayabilmektedir. Birbirinden ayrıldığı noktalar da tam da bu durumlarda ortaya çıkmaktadır.

 

Antropofobi Nedir Neden Olur?



Antropofobi Neden Olur?

Bu fobiye etki eden durumlar genellikle her zaman açık bir şekilde ifade edilememektedir. Genel olarak kalıtsal veya travmatik olaylar sebebiyle yaşandığı görülebilmektedir. Bazı durumlarda ise hiçbir nedeni olmadığı da olabilmektedir.

 

Etkili olabilecek nedenleri arasında genellikle genetik kalıtsal nedenler, çevresel faktörler, öğrenilmiş davranışlar, beyin fonksiyonlarında oluşan değişiklikler veya belirli bir kişi ile ilgili yaşanmış olumsuz olay veya deneyimlerden kaynaklanmaktadır.

 

Kişi kendini rahatsız hissettiği bir insan topluluğunda veya belirli bir kişiyle karşı karşıya geldiğinde ani kalp atışı, terleme, kaygı ve endişi gibi durumlar içerisine girebilmektedir. Kimi durumlarda Antropofobi Nedir? durumlarından veya kişiden uzaklaşmak için kaçtığı da olabilmektedir.

 

Bu gibi durumlar olduğu gibi belli başlı tedavi yöntemleri ile faydalı sonuçlar alındığı görülmektedir. Genellikle kişi ile konuşmak, davranışlarını gözlem altına almak ve gerektiği durumlarda da tıbbi muayene uygulamak fayda sağlamaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Antropofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Antropofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Antropofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Antropofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Antropofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.