20 Eylül 2022 Salı

Antlofobi Nedir Neden Olur?

Antlofobi Nedir?

Bu fobiye sahip olan kişiler doğal afet türlerinden biri olan sel felaketine karşı şiddetli bir korku hali içerisine girmektedir. Hemen hemen çoğu kişi doğal afet durumları karşısında endişe ve kaygı gibi davranışlar sergileyebilmektedir. Yüksek oranda can alma riski olan sel felaketi de bunlardan biri olmaktadır.

 

Antlofobi Nedir? kaygısını yaşayan kişiler ise sel felaketini her an olabilecek gibi bir korku ve endişe içerisinde tekrarlamaktadır. Yaşanılan bu durum kişinin sosyal yaşantısını ve ilişkilerini de doğrudan ciddi anlamda da etkilemektedir. Hatta ilerleyen ve yoğun bir şekilde yaşanılan durumlarda ise kişinin kendini eve kapattığı da olmaktadır.

 

Kendini izole bir hale getirerek fobi durumlarının tetiklendiği olmaktadır. Sel felaketini tekrar yaşamamak açısından çeşitli önlemler aldığı da görülmektedir. Tıpkı bir barikat kurar gibi evine yerleşerek dışarıya çıkmadığı olmaktadır.

 

Antlofobi Nedir Neden Olur?

Antlofobi Neden Olur?

Antlofobi durumlarının oluşması genel olarak kişinin daha öncesinde yaşamış olduğu travmatik olaylar sebebiyle gelişmektedir. Kişi yaşamış olduğu durum karşısında kendisini kapatarak korku hali içerisine sokmaktadır. Buna verilecek en açıklayıcı örnek sel felaketi ile karşı karşıya gelmiş bir kişi olacaktır.

 

Antlofobi Nedir? durumunu yaşamak için birebir bu sel felaketini yaşamak veya tanık olmak yeterli olacaktır. Her insanda görülmediği gibi belli başlı durumlarda da oluştuğu bilinmektedir. Bu felaket ile karşı karşıya gelen veya tanık olan kişiler bu durumun tekrarlanabileceği olasılığını düşünerek kendini denizden veya her türlü su ortamından nötr hale getirmektedir.

 

Bu durumun yaşanmasında bire bir tecrübe olabileceği gibi dışarıdan tanık olma durumlarının da etkili olduğu görülmektedir. Bu fobiye sahip kişiler sel felaketinin ekranlara yansımış kayıtlarını izlediğinde bile yoğun bir endişe ve kaygı durumları içerisine girebilmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Antlofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Antlofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Antlofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Antlofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Antlofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.