20 Eylül 2022 Salı

Anemofobi Nedir Neden Olur?

Anemofobi Nedir?

İnsanların geneli açık ve güneşli havaları tercih ettiği görülmektedir. Bunun aksine yağmurlu ve kapalı havalar olumsuz ruh hallerine sebep olabilmektedir. Bu durumlara genel olarak mevsimsel depresif bozukluk adı altında değinilmektedir. Anemofobi Nedir? ise ortaya çıkan güçlü rüzgar etkisi ile kişide gerçekleşen korku durumlarını ifade etmektedir.

 

Kişi hissetmiş olduğu rüzgar etkilerinde mantıksız olarak hissettiği korku durumlarını yaşamaktadır. Tedavi edilmediği takdirlerde kişinin hayatını olumsuz şekilde etkileyen durumları meydana getirmektedir. Sosyal hayatını ve yaşam kalitesini oldukça etkileyen durumları oluşturmaktadır.

 

Rüzgardan kaçmak için doğrudan eve sığınan ve dışarıya çıkmayan kişiler günlük aktivitelerini de büyük oranda bozmaktadır. Uzman bir psikolog danışmandan yardım alarak önemli ölçüde tedavi yoluna gidilebilmektedir.

 

Anemofobi Nedir Neden Olur?

Anemofobi Neden Olur?

Bu fobiye sahip kişiler genellikle iklim değişim hareketlerinin büyük bir felaket ile gerçekleşeceğini düşünmektedirler. Bu sebeple rüzgar veya beraberinde gelen durumlardan korkarak evlerine sığınmaktadırlar. En büyük korkuları da rüzgar hareketliliği olmaktadır. Anemofobi Nedir? durumunu en yüksek şekilde etkileyen ise oluşan rüzgarın etkisiyle ağaçların düşebileceği ve kişinin hayatına son verebileceği düşüncesidir.

 

Bu gibi durumlar nedeniyle kişi bir hobi geliştirerek korku altına girmektedir. Yalnızca dışarı çıkmak anlamında değil evde bulunan pencerelerin açık olması da şiddetli bir anksiyete, baş ağrısı, felaket düşünceleri, mide bulantısı, nabız hızlanması ve boğulma hissi gibi durumları yaşatabilmektedir. Bu fobi türü genellikle kişinin hayatında daha sonradan ortaya çıkan durumlardan kaynaklanmaktadır.

 

Genel olarak kişinin yaşamış olduğu travmatik bir olay neticesinde oluşmaktadır. Kişi rüzgarlı bir havada yaşamış olduğu olumsuz bir durumu tekrar hatırladığında rüzgara karşı bir fobi hali geliştirerek korkma durumuna girmektedir. Klasik şartlandırmanın bir örneği olan bu durum kişinin travmatik deneyimini hatırlamasına sebep vererek fobi olarak korkmasına neden olmaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Anemofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Anemofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Anemofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Anemofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Anemofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.