20 Eylül 2022 Salı

Androfobi Nedir Neden Olur?

Androfobi Nedir?

Androfobi yalnızca kadınlarla sınırlı olmayan erkeklerin korkusu anlamına gelen bir endişe halini nitelendirmektedir. Erkek bireylerde bu korku dolayısıyla acı çektiği görülmektedir. Bu fobiye sahip olan insanlar birçok farklı olumsuz durumu da yaşamaktadır. Sosyal yaşantı ve günlük hayat açısından oldukça olumsuz durumlar yaşamaktadırlar.

 

Androfobi Nedir? durumu yaşayan kişiler korkunun getirmiş olduğu endişe hali dolayısıyla çeşitli önlemler almaktadır. Bu önlemler kimi zaman ayrıntılı bir şekilde olduğu gibi aşağıya kaçtığı durumlar da olmaktadır. Bu fobiye sahip kişiler erkek bir birey ile karşı karşıya geldiğinde oldukça şiddetli bir şekilde tepki vermesi mümkün olmaktadır.

 

Kendisini güvensiz bir ortamda hissederek aşırı oluşabilecek tepkileri yaratabilmektedir. Herhangi bir tehdit durumu olmaması halinde bile kendini savunma içgüdüsü altında aşırı tepki verebilmektedir. Bu fobinin birçok farklı semptomu da bulunmaktadır. En yaygın olanları ise anlık oluşan titreme durumları nefes darlığı ve kalp hızında ani artış olabilmektedir.

 

Androfobi Nedir Neden Olur?

Androfobi Neden Olur?

Androfobi durumlarının genellikle travmatik olaylar sebebiyle gerçekleştiğine inanılmaktadır. Bu fobiye sahip olan kişi yalnızca olayın kurbanı olması gerekmemektedir. Yaşanılan bir olaya şahit olan kişi de bu fobiden etkilenerek korku eğilimi gösterebilmektedir.

 

Androfobi Nedir? en yaygın örnek olarak bir erkeğin kadına uygulamış olduğu fiziksel veya cinsel istismara yönelik durumlar olabilmektedir. Bu durum karşısında kadın fobi geliştirerek bir korku dürtüsü oluşturmaktadır. Gelişen bu duruma şahitlik eden bir diğer insan da aynı şekilde androfobi geliştirebilmektedir.

 

Yaşanılan olay sadece bir durumu sonucu olmamakla kalmayıp belirli bir süre içerisinde geliştiği de görülmektedir. Oluşan bu durumlar kişinin hayatını ciddi anlamda etkileyen durumları yansıtmaktadır. Tedavi yönü olarak uzman bir psikolojik danışman yardımı alarak oldukça faydalı çalışmalar yapılmaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Androfobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Androfobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Androfobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Androfobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Androfobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.