20 Eylül 2022 Salı

Anatidaephobia Nedir Neden Olur?

Anatidaefobi Nedir?

Sürekli olarak bir travma halinde olan fobi sahipleri nadir olan bir durum içerisinde olmaktadırlar. Nerede ya da ne zaman olursa olsun kişi her zaman kendini bir ördek tarafından izleniyor veya takip ediliyor korkusu içerisinde bulmaktadır. Kimi insanlara göre saçma gelen bu fobi insanların hayatını ciddi anlamda etkileyen durumları yansıtmaktadır.

 

Anatidaefobi Nedir? ortaya çıkması genellikle çocukluk dönemine dayanmaktadır. Bu fobinin belirtileri kişiden kişiye değiştiği gibi genellikle bir korku ve endişe hali yaratmaktadır. En yaygın belirtileri arasında ise hiperventilasyon, kontrol kaybı, yaklaşmakta olan bir afet ezme hissi, kas bölgelerinde yaşanan gerginlik, genel titreme, ağız kuruluğu ve nefes darlığı gibi olmaktadır.

 

Bu fobi kimi zaman yoğun bir şekilde gerçekleşip akıl dışı bir korku ve endişe halini yansıtmaktadır. Kişi bu durumun içerisine girdiğinde bulunduğu bölgeden uzaklaşarak kaçmak istemektedir.

 

Anatidaephobia Nedir Neden Olur?

Anatidaefobi Neden Olur?

Anatidaephobia hastaları ördek tarafından izlenme durumlarına girdiğinde hiçbir şey yapamadığını yalnızca soluk alıp vermede düzensiz bir hale gelip endişe içerisine girildiğini belirtmektedir. Bu durumların tedavisi için uzman bir psikolojik danışmandan yardım almak etkili olmaktadır. Uygulanacak belli başlı prosedürler eşliğinde fobinin kaynağına ve bununla birlikte azalmasına etki etmektedir.

 

Nedenleri arasında ise çocukluk travma durumları büyük olasılıkla oluşmaktadır. Ördekler tarafından gagalanma veya suya düşme gibi durumlardan dolayı bu fobi tetiklenebilmektedir. Her insanda olmayacağı gibi belli başlı durumlarda görüldüğü olmaktadır. Bir ördek tarafından takip edilme mantıksız bir korku olarak nitelendirilmektedir.

 

Fakat bu travmayı yaşayıp fobi gerçekleştirmiş kişiler oldukça ciddi durumlar altında olabilmektedir. Kişinin günlük hayatını ve sosyal yaşantısını ciddi anlamda etkileyecek durumları meydana getirmektedir. Kontrol edilemeyen bir korku olan Anatidaephobia Nedir? kişide zihinsel görüntüler oluşturarak korku etkisini de her zaman ortaya çıkartmaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Anatidaephobia Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Anatidaephobia Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Anatidaephobia Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Anatidaephobia Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Anatidaephobia Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.