19 Eylül 2022 Pazartesi

Bobin Arızası Nedir Neden Olur?

Bobin Arızası Nedir?

Araç motorlarının vazgeçilmez ve yegane parçalarından birisi olan ateşleme bobini aracın çalışması için gerekli yüksek gerilimi sağlamaktadır. Bir diğer adı endüksiyon bobini olarak da bilinen parça 12 volt ölçümü olan elektriği yükseltip buji parçalarına iletmektedir. Eski tip araçlarda genelde sadece bir tane bobin bulunmaktadır.

 

Fakat teknolojinin gelişmesi ve piyasanın değişimi ile yeni tip araçlarda her bujiye bir bobin parçası bağlı olmaktadır. Bu şekilde üretilmesinin en önemli sebeplerinden birisi aracın sorun çıkartmaması açısından olmaktadır. Yeni tip araçlarda üretilen bobinlerden biri veya ikisi arızalansa bile araç herhangi bir sorun çıkarmadan çalışmaya devam edecektir.

 

Diğer bobinler devreye girerek aracın hareketini devam ettirecektir. Bobin Arızası Nedir? meydana geldiğinde araç rölantide olsa bile kendiliğinden stop edecektir. Aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışmaya devam edecektir. Bununla birlikte yüksek bir yakıt tüketimini de beraberinde getirmektedir. En önemli sonuçlarından birisi de bobin arızalandığında aracın çekişini de yüksek oranda etkileyecektir.

 

Bobin Arızası Nedir Neden Olur?

Bobin Arızası Neden Olur?

Aracın içindeki ateşleme bobinin de oluşacak arızalar beraberinde başka sorunları da meydana getirmektedir. Bunların başında yakıt tüketiminde oldukça yüksek bir fazlalaşma olmaktadır. Bir diğer sebep olan egzoz patlatma motorun sarsıntılı bir şekilde çalışması veya kendiliğinden stop etmesi olmaktadır. Belirtilerin arasında gösterge panelinde motor arıza lambası yanacaktır.

 

Bobin Arızası Nedir? birçok farklı seçenekte etkene bağlı olarak arıza oluşturmaktadır. En önemli sebeplerinden birisi ise araca uygun orijinal bobin kullanmamaktan ötürüdür. Araca eklenmiş yan sanayi bobin parçaları sebebiyle ateşleme bobini arıza oluşturmaktadır. Aracın gerekli elektrik aktarımını sağlamadığından orijinal bobine göre istenilen performansı göstermemektedir.

 

Yan sanayi ürünler kalitesiz bir şekilde malzeme kullanımı gerçekleştiğinden ötürü kısa bir süre içerisinde arıza çıkaracaktır. Öte yandan buji kablolarında oluşabilecek kırılma, ezilme veya bükülme gibi durumlar da ateşleme bobini yapısında arıza oluşturmaya sebep vermektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Bobin Arızası Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Bobin Arızası Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Bobin Arızası Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Bobin Arızası Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Bobin Arızası Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.